Melkefri Dalgona kaffe

De siste dagene har en fristende iskaffe dukket opp hver gang jeg har vært inne på sosiale medier.  Du har sikkert sett den selv, denne deilige iskaffen med et mykt kaffeskum. Navnet er Dalgona kaffe og har blitt en skikkelig kaffetrend i hele verden. Orginalen inneholder sukker og melk noe som er utelukket på lavkarbo. Jeg laget idag en sukkerfri og melkefri versjon bestående av kokosmelk og sukrin gold, den ble rett og slett himmelsk god.

MELKEFRI DALGONA KAFFE 1 – 2 porsjoner

2 strøkne ss nescafe espresso pulver

5 dråper vanilje essens

2 ss sukrin gold

2 ss kokende vann

2,5 dl kokosmelk ( se bilde hvilken type )

1/2 ts kakao

Isbiter

Slik gjør du:

Ha kaffe, søtning, vanilje essens og kokende vann i et desilitermål, Visp med en håndmikser til det blir et luftig og seigt skum.

Ha kokosmelk og isbiter i et stort glass, eller fordel i 2 mindre og del herligheten med noen andre.

Topp med kaffeskummet og strø litt kakaopulver over, rør rundt slik at kaffeskummet blander seg med kokosmelken og nyt herligheten med et sugerør.

 

Velbekomme

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og  daglig inspirasjon

4 kommentarer
    1. Blei nysgjerrig på hvorfor du anbefaler akkurat denne kokosmelken..? Er det for smaken, karbohydratinnholdet, noe annet ved innholdet..?
      Anbefaler du rema sin sånn generelt sett, ved andre oppskrifter – eller har hvert sitt merke sin egen egenskap som passer forskjellige oppskrifter?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg