Marmorkake er en kakeoppskrift som vekker gode, søte barndomsminner. Det fine marmormønsteret var alltid fasinerende, og jeg følte meg nesten litt snytt den dagen jeg laget kaken selv for første gang ( for ca 37 år siden) og så hvor enkelt det egentlig var å få til det fine mønsteret inni kaka.
MARMORKAKE
3 egg
3 ss sukrin gold (eller annen søtning)
1/2 – 1 ss flytende natreen
1 klype salt
1 ts natron
25 gram mandelmel ( type malte mandler, IKKE fettredusert)
35 gram kokosmel ( finmalt kokos)
1/2 – 1 ts vaniljeessens
2-3 ss rømme
1 ss bake kakao
Du trenger 2 skåler/boller til å fordele røren på.
1 stk liten brødform eller annen kakeform
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Pisk egg og søtning til eggedosis.
Tilsett alt det tørre – bortsett fra bakekakaoen – vend dette godt inn i eggedosis, rør så inn rømme og fordel like mye røre i 2 skåler. Ha 1 ss kakao i den ene skålen og bland dette godt inn i deigen
Kle brødformen med et bakepapir og hell halvparten av den hvite røren i bunnen, bre utover med feks en slikkepott, så heller du hele den brune røren som du brer forsiktig utover, og tilslutt den hvite røren på toppen.
Du kan lage mønster i kaken (marmor-mønster) med en gaffel eller kniv.
Sett kaken midt i ovnen ca 25 minutter (følg med, da steketiden varierer fra ovn til ovn).
La kaken avkjøles før den er klar for servering.
Kaken oppbevares i kjøleskap pakket inn i matpapir eller bakepapir, holder seg iallefall til dagen etter om den varer så lenge uten å blli spist opp.
Velbekomme
Inspirasjon og oppskrift fant jeg her
Men i min iver etter endelig ha tid til å teste, så var jeg selvfølgelig lens for fløte, jeg brukte derfor rømme istedenfor og byttet også ut bakepulver med natron. God ble den.
#marmorkak#kaffekake#lavkarbo#glutenfri#sukkerfri#lavkarbomedhanne#barndomsminner#bakedag#hjemmelaget#matfrabunnenn#blogger