MANDELGRØT 2 porsjoner
50 g meieri smør
60 g mandelmel – ikke fettredusert
3 dl fløte
1 ts tagatess/finesse eller den du foretrekker
1 litt salt
Slik gjør du:
Smelt forsiktig smør i en gryte, rør inn mandelmel og spe med fløte til en glatt grøt.
Smak til med søtt og salt. Kok opp mens du rører jevnt hele tiden. La grøten småkoke litt noen minutter.
Blir den for tykk, juster med litt mer fløte eller vann, mandelmel, om du vil ha den tykkere. Den tykner litt i skålen også etter at du har øst den opp.
Server grøten med smørøyet, sukrindryss og kanel, evt friske eller tørket bær.
Denne grøten holder deg mett i timesvis
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
6 kommentarer
Å denne må jeg prøve ut til helgen, den både hørtes å så god ut 🙂
Da blir du mett og god😊
Heia. Hvor mange karb er det i denne grøten totalt? Veldig god, laget den flere ganger ☺️
Hei, om du bruker matvare tabellen til å regne ut det, så får du korrekt informasjon om det.
Smakte helt nydelig 🙂 litt som semuliegrøt bare litt grovere 🙂
Ja ikke sant 🥰