Lett å bli hekta på dette

Dette er en enkel oppskrift på hjemmelagede salte mandler, som er enda bedre og mye billigere enn de salte mandlene du får kjøpt i butikken.Har du først smakt saltbakte mandler, ja da er det gjort. Farlig godt, passer som snacks eller tillbehør på et tapasbord.

SALTBAKTE MANDLER

250 gr mandler

4 dl vann

100 gr salt

Slik gjør du:

Kok opp vann og salt. Når saltet er helt oppløst har du i mandler og trekker gryten bort fra platen og lar dette stå og trekke i 30 minutt.

Etter 30 minutt heller du av vannet, fordeler mandlene utover en bakepapirkledd stekeplate og setter inn i forvarmet ovn, 190 grader vanlig over og undervarme i 10 -14 minutt midt i ovnen.

Etter 10 minutt tar du ut en mandel og deler i 2, er den lysebrun inni er den ferdig, om ikke stek i 2 – 3 minutt til. Mandlene kan virke litt seige med det samme, men blir helt sprø når de er avkjølt.

Avkjøl mandlene helt og oppbevar i et tett glass, helst med hengelås da disse er farlig god.

Oppskriften fant jeg hos et kjøkken i Istanbull

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg