Lett å bli hekta på dette

Dette er en enkel oppskrift på hjemmelagede salte mandler, som er enda bedre og mye billigere enn de salte mandlene du får kjøpt i butikken.Har du først smakt saltbakte mandler, ja da er det gjort. Farlig godt, passer som snacks eller tillbehør på et tapasbord.

SALTBAKTE MANDLER

250 gr mandler

4 dl vann

100 gr salt

Slik gjør du:

Kok opp vann og salt. Når saltet er helt oppløst har du i mandler og trekker gryten bort fra platen og lar dette stå og trekke i 30 minutt.

Etter 30 minutt heller du av vannet, fordeler mandlene utover en bakepapirkledd stekeplate og setter inn i forvarmet ovn, 190 grader vanlig over og undervarme i 10 -14 minutt midt i ovnen.

Etter 10 minutt tar du ut en mandel og deler i 2, er den lysebrun inni er den ferdig, om ikke stek i 2 – 3 minutt til. Mandlene kan virke litt seige med det samme, men blir helt sprø når de er avkjølt.

Avkjøl mandlene helt og oppbevar i et tett glass, helst med hengelås da disse er farlig god.

Oppskriften fant jeg hos et kjøkken i Istanbull

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg