Lavkarbo versjon av Ambassade kake

Ambassade kake var en av mine aller, aller beste kaker på høykarbo. Savnet etter den har vært der og her om dagen kom jeg på at det må jo være mulig å lage Ambassade kaken lavkarbo. Jeg kan fortelle deg at den ble  nydelig og helt på høyde med høykarbo versjonen.

AMBASSADE KAKE ( 20 – 22 cm form )

4 egg – romtemperert

4 toppede ss splenda eller natreen strø

50 gr mandelmel (type regal) ikke fettredusert

30 gr sesammel ( fettredusert )

20 gr pofiber

1/2 ts xanthan gum – helsekost

1 klype salt

1 toppet ts bakepulver

50 gr hasselnøtt (  grov hakket )

4 ss kokende vann

1 ts eplecidereddik

SLIK GJØR DU:

Egg og søtning piskes til luftig eggedosis,pisk lenge. Vend forsiktig inn det tørre sammen med hakket hasselnøtt , vend så inn varmt vann og eplecidereddik. Vær forsiktig slik at du beholder så mye som mulig av luften i eggedosisen.

Ha kakerøre i en bakepapirkledd rund kakeform 20-22 cm

Jeg kler både bunn og sider med bakepapir

Stek nederst i ovnen på 180 grader, vanlig over og undervarme i  ca 25 minutt, avkjøl kaken i formen.

SJOKOLADE KREM

1 plate sukkerfri sjokolade ( 100 gram )

1/2 dl sterk kaffe

100 gr meieri smør

1 egg

1 dl splenda eller natreen strø

SLIK GJØR DU:

Start med sjokoladekrem før du baker kakebunn, slik at den får stå kaldt  en stund og sette seg.

Smelt smør i en gryte på lav varme, ha i kaffe og sjokolade og la dette smelte godt sammen, avkjøl.

Pisk egg og søtning til eggedosis og pisk så sammen med sjokoladeblanding. Sett kaldt til du skal bruke.

Tips: dette kan du gjerne gjøre kvelden før, så rører du bare opp sjokoladekrem når du skal bruke den.

 

NÅR KAKE ER STEKT  OG AVKJØLT, SJOKOLADEKREM KLAR

SETTER DU SAMMEN KAKEN

Slik gjør du:

Pisk 1 pakke kremfløte ( 3 dl ) til krem med eller uten litt søtning. Jeg bruker ikke søtning på kremen.

Snu kake opp ned og del bunnen i 3, den delen som har vært ned i kakeformen blir toppen av kaken ferdig pyntet.

Legg del 1 av kakebunn på et fat og ha på sjokoladekrem, fordel utover, ha så litt pisket kremfløte over og fordel. Legg på neste kakebunn og gjennta som på del 1. Legg siste kakebunn over og ha på resten av sjokoladekrem. Pynt med krem på sidene og noen kremtopper, se bilde. Eller slipp løs fantasien.

HANDLETIPS:

Egg, mandelmel,sesammel,smør,sjokolade,fløte,hasselnøtter,pofiber,xanthan gum,eplecidereddik, søtning

 

Foretrekker du en annen søtning enn oppgitt, så bruker du den men husk å mengdejustere.

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon

2 kommentarer
    1. Hei 🙂
      Kan jeg spørre hvor du kjøper Splenda? Etter at Coop Obs tok det ut av sortementet så finner jeg det ikke noen steder 🙁

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg