Ambassade kake var en av mine aller, aller beste kaker på høykarbo. Savnet etter den har vært der og her om dagen kom jeg på at det må jo være mulig å lage Ambassade kaken lavkarbo. Jeg kan fortelle deg at den ble nydelig og helt på høyde med høykarbo versjonen.
AMBASSADE KAKE ( 20 – 22 cm form )
4 egg – romtemperert
4 toppede ss splenda eller natreen strø
50 g mandelmel (type regal) ikke fettredusert
30 g sesammel ( fettredusert )
20 g pofiber
1/2 ts xanthan gum – helsekost
1 klype salt
1 toppet ts bakepulver
50 g hasselnøtt ( grov hakket )
4 ss kokende vann
1 ts eplecidereddik
SLIK GJØR DU:
Egg og søtning piskes til luftig eggedosis,pisk lenge. Vend forsiktig inn det tørre sammen med hakket hasselnøtt , vend så inn varmt vann og eplecidereddik. Vær forsiktig slik at du beholder så mye som mulig av luften i eggedosisen.
Ha kakerøre i en bakepapirkledd rund kakeform 20-22 cm
Jeg kler både bunn og sider med bakepapir
Stek nederst i ovnen på 180 grader, vanlig over og undervarme i ca 25 minutt, avkjøl kaken i formen.
SJOKOLADE KREM
1 plate sukkerfri sjokolade ( 100 gram )
1/2 dl sterk kaffe
100 g meieri smør
1 egg
1 dl splenda eller natreen strø
SLIK GJØR DU:
Start med sjokoladekrem før du baker kakebunn, slik at den får stå kaldt en stund og sette seg.
Smelt smør i en gryte på lav varme, ha i kaffe og sjokolade og la dette smelte godt sammen, avkjøl.
Pisk egg og søtning til eggedosis og pisk så sammen med sjokoladeblanding. Sett kaldt til du skal bruke.
Tips: dette kan du gjerne gjøre kvelden før, så rører du bare opp sjokoladekrem når du skal bruke den.
NÅR KAKE ER STEKT OG AVKJØLT, SJOKOLADEKREM KLAR
SETTER DU SAMMEN KAKEN
Slik gjør du:
Pisk 1 pakke kremfløte ( 3 dl ) til krem med eller uten litt søtning. Jeg bruker ikke søtning på kremen.
Snu kake opp ned og del bunnen i 3, den delen som har vært ned i kakeformen blir toppen av kaken ferdig pyntet.
Legg del 1 av kakebunn på et fat og ha på sjokoladekrem, fordel utover, ha så litt pisket kremfløte over og fordel. Legg på neste kakebunn og gjennta som på del 1. Legg siste kakebunn over og ha på resten av sjokoladekrem. Pynt med krem på sidene og noen kremtopper, se bilde. Eller slipp løs fantasien.
HANDLETIPS:
Egg, mandelmel,sesammel,smør,sjokolade,fløte,hasselnøtter,pofiber,xanthan gum,eplecidereddik, søtning
Foretrekker du en annen søtning enn oppgitt, så bruker du den men husk å mengdejustere.
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Hei 🙂
Kan jeg spørre hvor du kjøper Splenda? Etter at Coop Obs tok det ut av sortementet så finner jeg det ikke noen steder 🙁
Jeg har lager etter at de sluttet med det sommer 2019, så hamstret jeg🙈 Men vet om de som lager splenda selv.
Kan man bruke denne bunnen til en bløtekake? 🙂
Jeg har egen bunn til bløtkake. Men tror nok at du kan kutte ut nøtter og ha som sukkerbrød. Det har jeg faktisk ikke testet🙈 Nå ga du meg en ide😊