Tynnbrød, polarbrød eller porsjons brød, uansett hva du kaller det, godt er det og perfekt til å legge godt pålegg på eller bruke som mini pizza.
Tynnbrød – Polarbrød 8 stk
1 dl fløte
1 dl vann
1 ts finesse
2 ts tørrgjær
1/2 ts salt
1/2 pk tine kremost naturell
3 egg
1 ts bakepulver
1/2 ts xanthan gum
2 strøkne ss fiberhusk
3 ss mandelmel – ikke fettredusert
3 dl havrefiber *
180 grader vanlig over og under varme, midt i ovnen 17 – 19 minutt
Slik gjør du:
Bland sammen fløte og varmt vann slik at denne blandingen blir ca 45 grader, rør inn finesse, salt og tørrgjær og sette dette til side. Noen reagere på at jeg bruker så varm væske, men dette er lavkarbo bakst og ikke lang heving som i tradisjonell gjærbakst. Tørrgjær tåler også høyere temperatur enn fersk gjær uten å ta skade.
Mens gjærblanding står og godgjør seg slik at gjæren starter sin prosess, måler du opp de tørre ingrediensene i en skål og moser sammen egg og kremost i en annen skål , jeg bruker en stavmikser til dette.
Bland så innholdet i alle 3 skålene godt sammen, dette gjøres for hånd.
Sett på et lunt sted i ca 15 min slik at deigen får sette seg.
På dette tidspunkt setter du på stekeovn. 180 grader, vanlig over og under varme, legger et bakepapir på stekeplaten og tar en “trall”
Etter 15 min deler du deigen i 8 emner og former runde boller som du “klemmer” flate, ca 1/2 cm og legger på bakepapir, prikk over med en gaffel eller et sugerør.
Stek midt i ovnen ca 17 – 19 minutt og avkjøl på rist.
Egner seg fint å fryse
Da håper jeg det smaker
Velbekomme
*Havrefiber kan pr dags dato ( 5 februar 2021 ) kun kjøpes på nett, men kommer snart til salgs i helsekostbutikker, da flere produsenter har begynt å ta inn/ produsere dette
Inspirasjon til oppskrift er hentet her og gjort litt om med litt andre meltyper + tillsatt gjær
Følg meg gjerne på instagram lavkarbomedhanne, for flere bilder og daglig inspirasjon
Er havre fiber og havrekli det samme?
Nei det må ikke sammenliknes, det er 2 helt forskjellige produkt.
Der var den 😊. Oppskrifta altså. Gleder meg til å prøve den ut 😊
Veldig gode, så håper du også liker dem.
Takk til Meglerfru1 for god oppskrift som jeg hentet inspirasjon fra.
Bor i Sverige. Önskar förtydligande av följande:
Vad är finesse?
Hur mycket är1/2 pk tine kremost naturell i gram?
Finesse er det samme som tagatesse, altså søtning med inulin. 1/2 pk tine kremost er ca 60 – 65 g
Det at Finess er det samme som Tagatesse, betyr det da at den mest sannsynlig vil være like ille for magen som jeg opplever at tagatesse er? Eller er det noen andre stoffer i den så jeg kan håpe å tåle den bedre🤞Mengden du bruker her er uansett kanskje så liten at ikke det bør bli et problem uansett😊🤔? Jeg har bare brukt tagatess i kaker og til karamellisering og da er det jo en større mengde.
Jeg opplever ikke det samme ubehag i magen ved bruk av finesse.
De så sykt digge ut! Hvor mange av disse kan man spise? Regner med at det ikke er ubegrenset🤭
Du spiser til du er mett på lavkarbo. Så viktig å skille mellom sult, sugen på noe og tørst.
Her i Skien har sunkost nå fått inn Havrefiber 🙂 Men så ut til å selge fort unna😅
😊
Ble sulten ved å se på maten:)
😊😊
Hei, kan jeg sammenligne havre fiber og pofiber? Kan jeg bruker yoghurt naturell i stedefor ost? (spør bare fordi jeg har dette i skapet og slipper å kjøpe på nett før jeg baker :))
Pofiber og havrefiber er ikke det samme og gir litt forskjellig konsistens. Yoghurt og ost gir heller ikke samme resultat om det byttes om.
Disse var kjempe gode. Og funket perfekt som burgerbrød også. Takk for gode oppskrifter.
😊😊
Hvordan er konsistensen på deigen etter at den har hvilt i 15 minutter? Min ble litt bløt/løs.
Da må du justere med litt mer mel. Den skal være som en “gjærdeig” . Husk å ha litt vann,olje eller smør på hender når du former