Lavkarbo tynnbrød – polarbrød – glutenfri

Tynnbrød, polarbrød eller porsjons brød, uansett hva du kaller det, godt er det og perfekt til å legge godt pålegg på eller bruke som mini pizza.

Tynnbrød – Polarbrød 8 stk

1 dl fløte

1 dl vann

1 ts finesse

2 ts tørrgjær

1/2 ts salt

 

1/2 pk (ca 60 g) tine kremost naturell

3 egg

1 ts bakepulver

1/2 ts xanthan gum

2 strøkne ss fiberhusk

3 ss mandelmel – ikke fettredusert

3 dl havrefiber *

180 grader vanlig over og under varme, midt i ovnen 17 – 19 minutt

 

Slik gjør du:

Bland sammen fløte og varmt vann slik at denne blandingen blir ca 45 grader, rør inn finesse, salt og tørrgjær og sette dette til side. Noen reagere på at jeg bruker så varm væske, men dette er lavkarbo bakst og ikke lang heving som i tradisjonell gjærbakst. Tørrgjær tåler også høyere temperatur enn fersk gjær uten å ta skade.

 

Mens gjærblanding står og godgjør seg slik at gjæren starter sin prosess, måler du opp de tørre ingrediensene i en skål og moser sammen egg og kremost i en annen skål , jeg bruker en stavmikser til dette.

 

Bland så innholdet i alle 3 skålene  godt sammen, dette gjøres for hånd.

Sett på et lunt sted i ca 15 min slik at deigen får sette seg.

 

På dette tidspunkt setter du på stekeovn. 180 grader, vanlig over og under varme, legger et bakepapir på stekeplaten og tar en “trall”

 

Etter 15 min deler du deigen i 8 emner og former runde boller som du “klemmer” flate, ca 1/2 cm og legger på bakepapir, prikk over med en gaffel eller et sugerør.

 

Stek midt i ovnen ca 17 – 19 minutt og avkjøl på rist.

 

Egner seg fint å fryse

Da håper jeg det smaker

 

Velbekomme

 

*Havrefiber kan pr dags dato ( 5 februar 2021 ) kun kjøpes på nett, men kommer snart til salgs i helsekostbutikker, da flere produsenter har begynt å ta inn/ produsere dette

 

Inspirasjon til oppskrift er hentet her og gjort litt om med litt andre meltyper + tillsatt gjær

 

Følg meg gjerne på instagram lavkarbomedhanne, for flere bilder og daglig inspirasjon

35 kommentarer

Siste innlegg