Lavkarbo Rømmegrøt – glutenfri – sukkerfri

Rømmegrøt er norsk tradisjonsmat som ofte serveres på 17. mai, til sankthans, olsok, sommerfester eller på tur til fjells. Smør, sukker og kanel er ofte fast følge.  Denne forenkla versjonen jeg dele her er lavkarbo og smaker minst like godt som orginalen. Vanlig sukker er byttet ut med søtningmiddel, hvetemel er byttet ut med johannesbrødkjernemel, men superdigg blir den og passer perfekt til mer enn høytider. Spis den alene med søtning, kanel og smør eller topp den med litt blåbær og ha spekemat til, uansett så blir det  nok en god smaksopplevelse.

RØMMEGRØT –  2 porsj

3 dl seter rømme

1,5 dl krem fløte

1,5 dl vann

1-2 ts johannes brød kjernemel ( kjøpes på helsekost )

1 klype salt

3 – 5 dråper flytende natreen – eller annen søtning

Slik gjør du:

Ha rømme i en kjele og kok opp mens du rører. Når rømmen begynner å boble, rører du inn fløte. Ha johannes brød kjernemel og vann i et lite glass eller noe liknende og rist godt, rør så inn i rømme og fløteblanding med en god visp til en glatt fin grøt, smak til med salt og  natreen eller den søtning du foretrekker.  kok opp igjen mens du rører i gryten hele tiden. Nå det koker, lar du  det småkoke ca 5 minutt, rør litt innimellom.

 

Server med surkin, kanel og smørøyet evt. noen bær og litt spekemat

 

Da håper jeg det smaker, velbekomme

 

Følg meg gjerne på Instagram for daglig inspirasjon og flere bilder

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg