Lavkarbo brød som minner om Dansk rugbrød

Dansk rugbrød er kanskje det sunneste brødet man kan spise, og denne oppskriften minner veldig om et dansk rugbrød i lavkarbo versjon. Det er egentlig en gammel oppskrift som jeg har delt med dere tidligere, men en god ting kan ikke deles for ofte. Selv om dette brødet inneholder endel knuste linfrø, så ikke bekymre deg for “blåsyre”

Så lenge linfrø hele eller knuste varmebehandles er det ok og spise og gir oss sunne planteomega 3 og er superbra for en god fordøyelsen.

Du kan lese mer og utfyllende informasjon om linfrø her

FAVORITTBRØD 1 brød

100 g valnøtter

200 g linfrø

30 g sukkerroefiber – eller fibrex

2 ts fiberhusk

1 ts xanthan gum

2 ss havrefiber – eller pofiber

1 strøken ts finesse bakesukker

2 ts tørrgjær

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

1 ss mct olje

300 g cottage cheese

1 ss eplecider eddik

1 dl varmt vann

3 hele egg

2 eggehviter

Jeg har drysset litt havrefiber over brødet og laget mønster med en kniv for et litt rustikk utseende

Slik gjør du:

Dette brødet settes inn i kald ovn og total steketid er ca 1 time og 30 min.

Finn frem alle ingredienser, så er du sikker på at du har alt. Mål og vei opp.

Ha valnøtter og linfrø  i en blender og mal dette til en melet konsistens, men ikke så lenge at fettet slipper nøtter og frø, det blir en litt sånn seig konsistens.

Mos cottage cheese, egg og eggehviter sammen med en stavmikser, så du ikke får hvite prikker i brødet.

Tillsett de andre ingrediensene ( utenom vann og eplecidereddik) og bland alt godt sammen.

Rør så inn det varme vannet blandet med eplecidereddik, bland godt og fordel i ønsket form,som du har  kledd med bakepapir, min form er på 1,3 l og brødet gir ca 15 skiver alt etter hvor tykke du skjærer skivene.

Sett brødform inn i kald ovn, nederts på rist. Sett ovn på 180 grader, vanlig over og undervarme og stek totalt 1 time og 30 minutt. Ta ut brødet og avkjøl i form til brødet er helt avkjølt.

Oppbevar brødet i kjøleskap eller skjær opp i skiver og frys ned. Legg da et mellomleggspapir/bakepapir imellom hver skive, så er det enkelt å ta opp1 og 1skive fra fryseren ved behov. Rett i brødrister og du har en deilig skive i en fart.

 

Brødet er fiberrikt og proppfult av proteiner, metter derfor godt og lenge.

 

Server med godt pålegg, da håper jeg det smaker

 

Velbekomme

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon

 

Dette er en videreutvikling av denne oppskriften her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg