Dansk rugbrød er kanskje det sunneste brødet man kan spise, og denne oppskriften minner veldig om et dansk rugbrød i lavkarbo versjon. Det er egentlig en gammel oppskrift som jeg har delt med dere tidligere, men en god ting kan ikke deles for ofte. Selv om dette brødet inneholder endel knuste linfrø, så ikke bekymre deg for “blåsyre”
Så lenge linfrø hele eller knuste varmebehandles er det ok og spise og gir oss sunne planteomega 3 og er superbra for en god fordøyelsen.
Du kan lese mer og utfyllende informasjon om linfrø her
FAVORITTBRØD 1 brød
100 g valnøtter
200 g linfrø
30 g sukkerroefiber – eller fibrex
2 ts fiberhusk
1 ts xanthan gum
2 ss havrefiber – eller pofiber
1 strøken ts finesse bakesukker
2 ts tørrgjær
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
1 ss mct olje
300 g cottage cheese
1 ss eplecider eddik
1 dl varmt vann
3 hele egg
2 eggehviter
Jeg har drysset litt havrefiber over brødet og laget mønster med en kniv for et litt rustikk utseende
Slik gjør du:
Dette brødet settes inn i kald ovn og total steketid er ca 1 time og 30 min.
Finn frem alle ingredienser, så er du sikker på at du har alt. Mål og vei opp.
Ha valnøtter og linfrø i en blender og mal dette til en melet konsistens, men ikke så lenge at fettet slipper nøtter og frø, det blir en litt sånn seig konsistens.
Mos cottage cheese, egg og eggehviter sammen med en stavmikser, så du ikke får hvite prikker i brødet.
Tillsett de andre ingrediensene ( utenom vann og eplecidereddik) og bland alt godt sammen.
Rør så inn det varme vannet blandet med eplecidereddik, bland godt og fordel i ønsket form,som du har kledd med bakepapir, min form er på 1,3 l og brødet gir ca 15 skiver alt etter hvor tykke du skjærer skivene.
Sett brødform inn i kald ovn, nederts på rist. Sett ovn på 180 grader, vanlig over og undervarme og stek totalt 1 time og 30 minutt. Ta ut brødet og avkjøl i form til brødet er helt avkjølt.
Oppbevar brødet i kjøleskap eller skjær opp i skiver og frys ned. Legg da et mellomleggspapir/bakepapir imellom hver skive, så er det enkelt å ta opp1 og 1skive fra fryseren ved behov. Rett i brødrister og du har en deilig skive i en fart.
Brødet er fiberrikt og proppfult av proteiner, metter derfor godt og lenge.
Server med godt pålegg, da håper jeg det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Dette er en videreutvikling av denne oppskriften her
Tusen takk for nydelig oppskrift. Dette brødet var helt perfekt. Nydelig smak akkurat som jeg liker det. To nye brød står i ovnen nå, så gleder meg til frokostbordet i morgen. Muligens det blir en liten skalk til kvelds. To skiver til lunsj holder meg mett lenge, samtidig som brødet smaker himmelsk
Nam sier jeg bare.
Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding. Kos deg til frokost i morgen.
Beste lavkarbo brød jeg har smakt. Liker ikke så godt lyse brød med markant smak av egg, dette var derfor meget velkomment.
Så bra du fant et brød du likte.
Kjempegodt brød:) Deilig til lunsj og smaker skikkelig rugbrød med litt syrlig smak!
Så bra at du og liker det bra som oss. Metter så utrolig bra og holder magen i sjakk.
Nydelig brød, holder deg mett lenge. Ønsker å bruke ferdig knust linfrø, fortsatt samme mengde?
Ja det vil jeg tro blir det samme
Hei hei!
Jeg har ikke fibrex i hus. Kan jeg bruke noe annet? Hilsen Katja
Sukkerroefiber kan erstatte fibrex.
Hei. Har du alternativ til melkeprodukt i dette brødet? Og generelt i oppskriftene. Tåler ikke det. Takk:)
Vet ikke helt hva du skulle ha byttet ut cottage cheese med som er Melkefri og lavkarbo.
Det beste lavkarbo brødet jeg har smakt, helt himmelsk deilig! Anbefales på det varmeste
Så hyggelig å høre
Hei.
Ønsker å prøve denne oppskriften, men har ikke den mct oljen. Kan jeg lage det uten den, eller erstatte med noe annet?
Hei, du kan fint bytte ut til rapsolje eller olivenolje
Hei. Nydelig brød som jeg har laget mange ganger!!!!
Har melkeproteinallergi i familien og må bytte ut cottage cheese med fullfett kokosmelk eller soyayoghurt f.eks. Må kanskje bruke litt mere fiberhusk.
Bruker kokosmel for å erstatte melet. Leste om det på nettet.
Anne Karin
Hei, så smart å lage det uten melkeprotein på den måten. Takk for tips.