Laks med smørdampet asparges og hollandaise saus
1 laksestykke pr porsjon
Asparges mengde etter antall personer
meierismør
litt vann
salt og pepper
Kok opp litt vann og mye smør i en vid gryte, når vannet koker har du i asparges, dette skal så vidt dekke aspargesen. Sett på lokk og la di dampe seg i ca 3 min, dette er det siste du gjør før du skal servere middagen.
Tørk laksen med litt papir og kryddre den med salt og pepper, stek den ca 3 min på hver side slik at den får en god skorpe på alle sider. Jeg pleier å dryppe et par dråper sitron eller lime saft over fiskestykket før jeg steker den, synes det blir godt.
Sausen lager du slik som beskrevet under og den bør du begynne med, da den tar lengst tid
Hollandaise saus
200 gr meieri smør
2 eggeplommer
saft fra ferskpresset sitron
salt, pepper og cayennepepper
Sørg for at du har alle ingrediensene klare, klarne smør og sett til side, press sitronsaft av 1 sitron, ikke sikkert du bruker alt.
Klarne smør gjør du slik:
- Smelt smør på lav varme uten å røre. Unngå å flytte på gryten da får melkeproteinet synke til bunns.
- Hell av det klarede smøret uten å få med melkeproteinet, bruk gjerne et rent linhåndkle eller tesil med litt kjøkkenpapir i bunn.
Om uhellet er ute og sausen skiller seg (noe som kan skje)
Går det fint å retter oppi skaden ved å piske inn en rå eggeplomme sammen med 1 ss vann i en ren bolle. Visp den opprinnelige sausen langsomt inn i blandingen litt etter litt. Pass på at den nye sausen er glatt før du tilsetter mer. Det kan alternativt forsøkes å vispe inn litt iskaldt vann eller en isbit. Jeg prøver alltid å binde sausen med iskaldt vann om den skiller seg før jeg prøver med en eggeplomme.
#laksemiddag#ukasfiskemiddag#blogger#lavkarbo#matfrabunnen#lavkarbomedhanne