Supper er ikke lenger det det engang var, når du først har begynt å lage det fra bunnen av, vil du aldri mer spise en posesuppe. Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Den er kjapp å lage, og har masse god smak.
KYLLINGSUPPE 4 Porsjoner
2 – 3 stk kyllingfilet
7 dl vann
2 stk hønsebuljong
15 stk sukkererter
1 stk rød spisspaprika eller annen paprika ca 100 g
10 g hvitløk , jeg bruker den hele varianten da blir det ca 1/2 stk
1 liten gul løk ca 80 g
1 – 2 vårløk
100 g brokkoli
3 dl kremfløte
2 – 3 ts dijon sennep
2 ss sukkerfri ketchup
salt
pepper
sambal olek ( chili paste dette er sterkt, så smak deg frem )
2 ss meierismør til steking
Slik gjør du:
Finn frem en passe stor gryte og ha i vann og hønsebuljong. Kok opp. Mens vann og buljong kommer til kokepunkt skyller og tørker du kyllingfiletene godt. Ha så kyllingfilet oppi det kokende vannet og skru ned varmen slik at filetene ligger og trekker i ca 10 – 15 min.
Imens kutter du grønnsaker som jeg har foreslått eller de du ønsker å bruke opp i passe biter.
Når kylling er ferdigt, tar du den opp av vannet/kraften. Jeg pleier å sile kraften.
Smelt smør i en gryte, surr løk og hvitløk blank, tillsett kyllingkraft og mos løk og kraft lett sammen med en stavmikser. Ha oppi fløte og varm opp til kokepunkt mens du rører litt innimellom. Ha så i sennep, sambal olek, salt, pepper og til slutt kylling kuttet i passe biter.
Rett før servering har du oppi grønnsaker, lar dette trekke i suppen ca 3 – 5 min før du øser opp i tallerken, topper med litt persille eller koriander og serverer
Denne suppen har jeg laget i åresvis og begynte med denne versjonen for ca 12 år siden da jeg levde lavkarbo.
Håper den smaker.
Velbekomme
Følg meg gjerne på Instagram – Lavkarbomedhanne – for mer bilder og inspirasjon
Ser ut som en veldig god oppskrift, tusen takk for tipeset :-]
Hvor mye sambal olek bruker du?
Det er smak og behag alt etter hvor sterk mat du liker.
Den «hele varianten» heter nok Kinesisk hvitløk
men stjeler denne oppskrifta mitt jeg
såg veldig god ut
Ja den gjør nok det. Suppen er veldig god den.Håper den faller i smak.
Synnøve spør hvor mye sambal olek, og du svarer : smak og behag …. Har aldri brukt dette før og hadde vært greit å vite ca, uten at det blir for sterkt. Så kan jeg ta i mer etter behov. Dumt om jeg beg med for mye og ødlegger suppen.
Om du ikke liker for sterk mat kan du starte med ca 1/4 ts og prøve deg frem. Beklager sent svar.