Knasende sprø knekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød er enkelt, godt, smakfult og metter godt. Det finnes sikkert like mange oppskrifter som frø. Kan enkelt varieres og justeres med det du har i hus.

KNEKKEBRØD nok til 2 brett

70 gr valnøtter

70 gr mandler

3 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

2 strøkne ss fiberhusk

1 ts salt

5 dl vann

Slik gjør du:

Start med å sette ovnen på varmluft, 160 grader

Ha nøttene i en blender eller mandelkvern og mal de til mel. Ikke så lenge at fettet slipper, bare til det blir kornete. Bland så de malte nøttene sammen med frø , fiberhusk, salt og vann. La stå og svelle noen minutter. Fordel blandingen på to stekeplater dekket med bakepapir og fordel utover til passe tykkelse. Dette kan du gjøre med en fuktet skje eller legge et bakepapir over og kjevle, fjern så det øverste bakepapiret igjen før steking

Sett inn i ovn og stek 15 – 20 før du tar ut og ruter opp med et pizzahjul. Sett tilbake i ovnen og stek til knekkebrødene blir sprø. Denne prosessen tar totalt ca 1 t, men dunk forsiktig for å sjekke at alle er ferdig stekt og blitt sprø før du tar knekkebrødene ut, avkjøler helt og oppbevares i en tett boks

Vil du gå for den litt mer rustikke look, kan du bare brekke opp knekkebrød i passe biter uten at du har rutet opp med pizzahjul. Smaken er den samme gode uanett fassong.

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon

 

10 kommentarer

Siste innlegg