Kjøleskapgrøt som smaker jul!

Chiagrøt er perfekt både som frokost eller til lunsj ,den lager seg selv etter at den er rørt isammen. Perfekt å ta med i et glass eller skål med lokk som lunsj eller turmat.  Den passer også som en deilig dessert etter en litt lettere middag. Chiagrøten lager du dagen i forveien, eller minst 3 – 4 timer før den skal spises. Topper med det du liker aller, aller best av nøtter, bær etc.. Denne versjonen med pepperkakekrydder er perfekt nå i desember og fikk et lag med bringebær, blåbær, karamelliserte valnøtter og toppen på krona en pepperkake. Chiafrø er svært næringsrike og bra for fordøyelsen. To skjeer chiafrø inneholder like mye kalsium som et glass melk, mer omega-3 enn 1 skive laks og  masse antioksidanter. Chiafrø er også svært fiberrike. Så med andre ord flere gode grunner til å nyte en deilig skål med chiagrøt.

Chiagrøt med pepperkakekrydder 2 porsj

1 pk kokosmelk uten konverseringsmiddel – 250 ml

3 ss chiafrø – sjekk karbohydrater

1 ss pepperkake krydder – her

1 ss sukrin melis

5 -10 dråper stevia vanilje

1 klype salt

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en liten foodprosessor og mos godt sammen i noen sekunder til alt er godt blandet, fordel i 2 små glass og sett kaldt til dagen etter. Topp den med bær, karamelliserte valnøtter  eller andre nøtter og en pepperkake.

Da håper jeg det smaker

 

Velbekomme

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon for en sukkerfri hverdag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg