Chiagrøt er perfekt både som frokost eller til lunsj ,den lager seg selv etter at den er rørt isammen. Perfekt å ta med i et glass eller skål med lokk som lunsj eller turmat. Den passer også som en deilig dessert etter en litt lettere middag. Chiagrøten lager du dagen i forveien, eller minst 3 – 4 timer før den skal spises. Topper med det du liker aller, aller best av nøtter, bær etc.. Denne versjonen med pepperkakekrydder er perfekt nå i desember og fikk et lag med bringebær, blåbær, karamelliserte valnøtter og toppen på krona en pepperkake. Chiafrø er svært næringsrike og bra for fordøyelsen. To skjeer chiafrø inneholder like mye kalsium som et glass melk, mer omega-3 enn 1 skive laks og masse antioksidanter. Chiafrø er også svært fiberrike. Så med andre ord flere gode grunner til å nyte en deilig skål med chiagrøt.
Chiagrøt med pepperkakekrydder 2 porsj
1 pk kokosmelk uten konverseringsmiddel – 250 ml
3 ss chiafrø – sjekk karbohydrater
1 ss pepperkake krydder – her
1 ss sukrin melis
5 -10 dråper stevia vanilje
1 klype salt
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en liten foodprosessor og mos godt sammen i noen sekunder til alt er godt blandet, fordel i 2 små glass og sett kaldt til dagen etter. Topp den med bær, karamelliserte valnøtter eller andre nøtter og en pepperkake.
Da håper jeg det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon for en sukkerfri hverdag