Opphavet til denne enkle og supergode paien er den populære blomkålpizzaen. Jeg sto egentlig på kjøkkenet og skulle lage blomkålpizza, da jeg fikk lyst på pai istedenfor, slik ble denne godbiten til. En fullverdig middag eller en god pai til foreningsmat. Kan nytes som den er eller med en enkel salat. Servere du salat til, rekker den til flere enn 4 personer.
Hva du putter oppi som fyll er også en smakssak og kan varieres etter hva som er i kjøleskapet.
Her handler vi kun 1 gang i uken og torsdag er en dag vi ofte bruker opp rester i kjøleskapet. Denne paien passer perfekt til det.
KARANTENE PAI – 4 porsjoner
Bunn:
250 gr raspet blomkål eller ferdig blomkålris
125 gr revet hvitost
1 egg
1/2 ts hvitløk pulver
1/2 ts oregano
1/4 ts salt
1/2 ts pepper
Bunnen lager du slik:
Riv blomkål eller bruk blomkålris. Riv osten og bland så sammen blomkål, ost, egg og krydder. Fordel dette i en paiform og stek i ca 12 – 15 minutt på 220 grader midt i ovnen, på rist, vanlig over og undervarme til bunnen er gyllen i kantene.
Fyll:
50 gr bacon i biter
100 gr pølse eller skinke i skiver/biter
30 gr rød paprika
30 gr brokkoli i små buketter
30 gr gul løk
4 egg
2 store ss creme fraiche
100 gr revet gulost
Fyllet lager du slik:
Kutt alle ingredienser opp i passe biter. Stek bacon litt i en stekepanne før du har i pølsebiter eller skinke. Surr dette litt sammen. Ha i løk og surr til den blir blank og myk. Til slutt tilsetter du brokkoli og paprika og vender dette inn med baconblanding, smak til med litt pepper evt. salt, men husk bacon er salt. Ha dette over blomkålbunnen.
Visp sammen egg og creme fraiche i en skål, rør inn revet ost.
Fordel eggeblanding over i paien og stek det hele i ovnen på 200 grader i 25 – 30 minutt på rist, vanlig over og undervarme.
Håper det smaker
Tidsberegning:
Tilberdning ca 15 min
Total steketid ca 45 min
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon