Karamellpudding

Karamellpudding er vel kanskje Norges mest populære dessert. Vi serverer den til både konfirmasjon, bryllup og jubileum. Hvem kan motstå deilig hjemmelaget karamellpudding egentlig.Tenk at det er mulig å lage selv på lavkarbo. Her i huset er “dommen” bedre enn høykarbo denne karamellpuddingen.

KARAMELLPUDDING 4 – 6 porsj

100 gr tagatess – helsekost

4 dl kremfløte

1 dl usøtet mandelmelk

8 eggeplommer

1 ss vanilje essens

1/2 ts vaniljepulver – helsekost

5 ss splenda – kjøpes på helgømeny

5 dråper stevia med vanilijesmak – helsekost

Sett ovnen på 120 grader, vanlig over og undervarme.

Ha tagatesse i en tykkbunnet kjele på middels varme og la denne bli lysbrun, sånn karamellisert. Fordel litt og litt og vend skålen slik at karamelle/knekk fordeler seg fint i bunn og litt opp på sidene i 4 – 6 skåler eller en stor form. Jobb raskt her og pass på så du ikke brenner deg på knekken.

Ha så fløte, mandelmelk, søtning, vanilje essens og vaniljepulver i en gryte og varm opp til kokepunkt, rør så inn eggeplommene med en visp. Sil blanding gjennom en melsikt og fordel i ønsket former.

Sett formen du bruker i en langpanne og ha vann oppi langpanne slik at vannet går til ca midt på formen. La karamellpudding stå i ovn ca 2 – 2,5 t avkjøl helt før du velver/snur den og pynter med litt krem før servering. Kan godt lages dagen før og stå i kjøleskap til dagen etter og sette seg før du snur den. Husk at om du bruker en stor form kan det være at steketid må justeres litt. Du tester dette lett ved å ta en spisskje og “dunke” forsiktig med den butte enden. Virker karamellpudding litt sånn skjelven/dissete er den ferdig.

 

Velbekomme

#karamellpudding#sukkerfri#glutenfri#lavkarbo#blogger#lavkarbomedhanne#17mai#dessert

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg