Lavkarbo kanelsnurrer

Kanelknuter, kanelsnurrer, kanelboller eller kanel i svingene, kjært barn har mange navn. Oppskriften på kanelboller er en av de mest populære av søt gjærbakst som finnes, og selv om vi lever lavkarbo så liker vi jo gjærbakst, men magen/kroppen er ikke så beigeistret for innholdet i tradisjonell gjærbakst. Da blir det alternativer som disse supergode lavkarbo kanelsnurrene, som smaker nydelig nystekte og litt lune. Oppskriften er en søt fathead deig som blir brukt til mye bakst i lavkarbo og minner om hvetedeig.

KANELSNURRER 8 stk

180 – 200 gram revet mozzarella

70 gram kremost naturell dette er ca  2 store ss

1 romtemperert egg

100 gr mandelmel ( ikke fettredusert)

1/2 – 1 ts kardemomme – jeg bruker 1 ts , digger kardemomme

1/2 ts bakepulver

1/2 ts xanthan gum – dette er bindemiddel og kjøpes på helsekost

2 ts splenda eller natreen strø

1 eggeplomme til pensling

Slik gjør du:

Sett stekeovn på 170 grader varmluft og finn frem alle ingredienser du skal ha + 1 stk engangshanske, den er god og ha til slike fathead deiger.

Mål opp alle ingredienser før du starter + lag klar kanelfyll.

Ha så revet mozzarella i en egnet skål som tåler mikro og kjør denne på full effekt i 2 x 30 sekunder ca. Den skal bli sånn milkshake konsistens. Har du ikke mikro kan den også smeltes forsiktig i gryte, det tar litt lengre tid.

Nå osten er klar, rører du inn et romtemperert egg, rør så inn kremost , mel etc. Ta på engangshansken og kna deigen godt sammen.

Form en rund deig og del denne i 8 biter ca 50 gram hver.

Trill pølser til ca 20 cm lengde, trykk disse litt flate og smør på kanelfyll før du ruller sammen og legger på et bakepapir. Når alle 8 er formet til kanelsnurrer og lagt på bakepapir eller i en form med bakepapir, pensler du med eggeplomme og setter det hele inn i ovnen. I min ovn steker jeg i 18 min, men prøv deg frem.

Når kanelsnurrene er ferdig stekt, avkjøles litt før du har på melisglasur. Kan også serveres uten. Noen ganger setter jeg en skål med melis glasur på bordet så kan gjestene selv ta på etterhvert.

Smaker aller best nystekt

Steketid 18 – 20 minutt midt i ovn på 170 grader varmluft.

 

KANELFYLL:

50 gram romtemperert meierismør

3 ts sukrin gold

1 – 2 ts kanel

Ha alle ingredienser i en skål og rør godt sammen. Sett til side til den skal brukes.

MELISGLASUR:

1 eggehvite

ca 65-75 gr sukrin melis

3-5 dråper vanilje essens

Pisk eggehvite stiv, rør inn sukrin melis og vanilje essens, fordel oppå kanelsnurrer som du ønsker.

Handleliste:

Egg, sukrin melis, revet mozzarella, kardemomme,bakepulver, xanthan gum,natreen strø, sukrin gold, kremost naturell, meierismør, vanilje essens, mandler eller ikke fettredusert mandelmel ( kan fint male mandler til mel som er det samme som ikke fettredusert mandelmel )

Fathead deig må være noe av det mest geniale innen lavkarbo og den som kom på den ideen først er et geni og fortjener en stor applaus.

 

Håper kanelsnurrene smaker.

Ha en nydelig søndag

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon

6 kommentarer

Siste innlegg