Kanelknuter, kanelsnurrer, kanelboller eller kanel i svingene, kjært barn har mange navn. Oppskriften på kanelboller er en av de mest populære av søt gjærbakst som finnes, og selv om vi lever lavkarbo så liker vi jo gjærbakst, men magen/kroppen er ikke så beigeistret for innholdet i tradisjonell gjærbakst. Da blir det alternativer som disse supergode lavkarbo kanelsnurrene, som smaker nydelig nystekte og litt lune. Oppskriften er en søt fathead deig som blir brukt til mye bakst i lavkarbo og minner om hvetedeig.
KANELSNURRER 8 stk
180 – 200 gram revet mozzarella
70 gram kremost naturell dette er ca 2 store ss
1 romtemperert egg
100 gr mandelmel ( ikke fettredusert)
1/2 – 1 ts kardemomme – jeg bruker 1 ts , digger kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2 ts xanthan gum – dette er bindemiddel og kjøpes på helsekost
2 ts splenda eller natreen strø
1 eggeplomme til pensling
Slik gjør du:
Sett stekeovn på 170 grader varmluft og finn frem alle ingredienser du skal ha + 1 stk engangshanske, den er god og ha til slike fathead deiger.
Mål opp alle ingredienser før du starter + lag klar kanelfyll.
Ha så revet mozzarella i en egnet skål som tåler mikro og kjør denne på full effekt i 2 x 30 sekunder ca. Den skal bli sånn milkshake konsistens. Har du ikke mikro kan den også smeltes forsiktig i gryte, det tar litt lengre tid.
Nå osten er klar, rører du inn et romtemperert egg, rør så inn kremost , mel etc. Ta på engangshansken og kna deigen godt sammen.
Form en rund deig og del denne i 8 biter ca 50 gram hver.
Trill pølser til ca 20 cm lengde, trykk disse litt flate og smør på kanelfyll før du ruller sammen og legger på et bakepapir. Når alle 8 er formet til kanelsnurrer og lagt på bakepapir eller i en form med bakepapir, pensler du med eggeplomme og setter det hele inn i ovnen. I min ovn steker jeg i 18 min, men prøv deg frem.
Når kanelsnurrene er ferdig stekt, avkjøles litt før du har på melisglasur. Kan også serveres uten. Noen ganger setter jeg en skål med melis glasur på bordet så kan gjestene selv ta på etterhvert.
Smaker aller best nystekt
Steketid 18 – 20 minutt midt i ovn på 170 grader varmluft.
KANELFYLL:
50 gram romtemperert meierismør
3 ts sukrin gold
1 – 2 ts kanel
Ha alle ingredienser i en skål og rør godt sammen. Sett til side til den skal brukes.
MELISGLASUR:
1 eggehvite
ca 65-75 gr sukrin melis
3-5 dråper vanilje essens
Pisk eggehvite stiv, rør inn sukrin melis og vanilje essens, fordel oppå kanelsnurrer som du ønsker.
Handleliste:
Egg, sukrin melis, revet mozzarella, kardemomme,bakepulver, xanthan gum,natreen strø, sukrin gold, kremost naturell, meierismør, vanilje essens, mandler eller ikke fettredusert mandelmel ( kan fint male mandler til mel som er det samme som ikke fettredusert mandelmel )
Fathead deig må være noe av det mest geniale innen lavkarbo og den som kom på den ideen først er et geni og fortjener en stor applaus.
Håper kanelsnurrene smaker.
Ha en nydelig søndag
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Skal det ikke være noe form for mel i deigen?
Tusen takk🙏 det var falt ut av en grunn, nå er det på plass
Har ikke splenda el natreen. Tror du Tagatesse kan brukes?
Ja om du tåler det fint. Husk mengdejustere.
Hva kan man bytte ut xantinumgum med?:)
Ellers takk for inspirerende blogg.
Du kan prøve deg frem med litt fiberhusk, men selv foretrekke jeg xanthan gum. Synes resultat blir mer vellykket.
Takk for fine oppskrifter!!
Hvordan er disse i forhold til kanelsnurrene til Fett og Forstand
Hyggelig at du liker oppskriftene. Jeg har aldri prøvd FF sine kanelsnurrer da jeg er veldig fornøyd med mine egne.
Hei,hei…Takk for mange herlige oppskrifter❤️🙌 Det er så mye spennende😍🤗I går laget jeg kanelsnurrer,og lurte på om du vet hvor mye karbohydrater det er i denne deigen? De var så gode,så de må jeg forsøke igjen😍Ha en fortsatt fin dag,mvh.Kari
Så hyggelig at du likte dem. Jeg regner ikke ut karbohydrater i mine retter, men du gjør det enkelt selv ved å bruke matvaretabellen. Det er litt tidkrevende, så tiden strekker ikke til for meg, side dette kun er en hobby og ikke betalt jobb.
Kan disse fryses? Så utrolig gode ut 🤩
I teorien kan det meste fryses. Vi spiser som regel opp samme dag eller dagen etter, så ikke hatt behov for å fryse ned ennå.
Brukes eggehvite rå i melisglassur? Jeg vil gjerne lage melisglassur, men vil ikke bruke rå egg. Tusen takk for hjelpen!
Ja det brukes rå eggehvite i glasuren. Dette fordi det lager en stivere og hvitere glasur. Brukere du kun vann som er mulig, blir den ikke så hvit og mer flytende.
Er det noe som kan erstatte egg?
Her var det visst tomt…
Dessverre, egg kan ikke utelates i denne oppskriften.
Seriøst den beste oppskrifta på kanalsnurrer😍 de smakte himmelsk var omtrent som vanlige🥰 jeg har ikke varmluft på komfyren så stekte mine på 200 grader 20 min det funka gull🤩
Ååå snille, så kjekt at du også likte disse 🤩