Favorittbrød

Jeg er helt hekta på dette brødet for tiden. Så min absolutte favoritt av lavkarbo brød er dette mørke linfrøbrødet. Har bakt det 3 ganger siste uka faktisk.  Det smaker så godt og holder magen under kontroll. Har høyt fiberinnhold pga sukkerrofiber.

FAVORITTBRØD

100 gr valnøtter

200 gr linfrø

30 gr sukkerroefiber – kjøpes på helsekost

2 ts fiberhusk

1 ts splenda

0,5 ts salt

2 ts natron

2 ts rapsolje

300 gr cottage chees

0,25 dl eplecider eddik

0,25 dl varmt vann

5 egg

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader, vanlig over og under varme

Ha så valnøtter og linfrø  i en blender og mos dette til mel, blir litt sånn seig konsistens.

Mos  cottage chees og egg sammen med en stavmikser, så du ikke får hvite prikker i brødet.

Tillsett di andre ingrediensene ( utenom vann og eplecidereddik) og bland alt godt sammen.

Rør så inn det varme vannet blandet med eplecidereddik, da ser du det skjer en prosess i deigen, bland godt og fordel i ønsket form.

Kle den formen du bruker med bakepapir, her kan alle type former etter eget ønske brukes.

Stek brødet på rist, nederst i ovnen på 180 grader i 1 time, avkjøl brødet i formen.

Dette brødet minner litt om Dansk rugbrød.

 

Tips: Fukt bakepapir med vann, krøll sammen og “klem” ut vannet, nå er bakepapir mykt og medgjørlig.

 

#brødmat#favorittbrød#lavkarbobrød#glutenfri#blogger#nistebrød#matpakkebrød#lavkarbomedhanne

4 kommentarer
    1. Dette var litt av en gullgruve å oppdage! Lekre bilder og gode oppskriftene! Tusen takk for at du deler!

    2. Hei. Tusen takk for fin blogg og deilige oppskrifter. Kan sukkerroefiber erstattes med kruskakli i favorittbrødet? Vet det innholder mer karbo, men så lenge det bare er snakk om 30 gr kli i et helt brød, så skal det vel gå bra?

      1. Du kan nok erstatte med kruskakli om du tillater det i ditt kosthold. Kruskakli er ikke lavkarbo, men vet de som lever smartkarbo bruker det. Husk evt å mengdejustere ved bytte.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg