Jeg er helt hekta på dette brødet for tiden. Så min absolutte favoritt av lavkarbo brød er dette mørke linfrøbrødet. Har bakt det 3 ganger siste uka faktisk. Det smaker så godt og holder magen under kontroll. Har høyt fiberinnhold pga sukkerrofiber.
FAVORITTBRØD
100 gr valnøtter
200 gr linfrø
30 gr sukkerroefiber – kjøpes på helsekost
2 ts fiberhusk
1 ts splenda eller noen dråper natreen ca 3
0,5 ts salt
2 ts natron
2 ts rapsolje
300 gr cottage chees
0,25 dl eplecider eddik
0,25 dl varmt vann
4 -5 egg ( 4 om de er store , 5 om de er små )
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader, vanlig over og under varme
Ha så valnøtter og linfrø i en blender og mos dette til mel, blir litt sånn seig konsistens.
Mos cottage chees og egg sammen med en stavmikser, så du ikke får hvite prikker i brødet.
Tillsett di andre ingrediensene ( utenom vann og eplecidereddik) og bland alt godt sammen.
Rør så inn det varme vannet blandet med eplecidereddik, da ser du det skjer en prosess i deigen,
bland godt og fordel i ønsket form.
Kle den formen du bruker med bakepapir, her kan alle type former etter eget ønske brukes.
Stek brødet på rist, nederst i ovnen på 180 grader i 1 time, avkjøl brødet i formen.
Dette brødet minner litt om Dansk rugbrød.
Egner seg godt til å fryse ned.
Tips: Fukt bakepapir med vann, krøll sammen og “klem” ut vannet, nå er bakepapir mykt og medgjørlig.
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Dette var litt av en gullgruve å oppdage! Lekre bilder og gode oppskriftene! Tusen takk for at du deler!
Åååå tusen takk for fine ord 🙏
Hei. Tusen takk for fin blogg og deilige oppskrifter. Kan sukkerroefiber erstattes med kruskakli i favorittbrødet? Vet det innholder mer karbo, men så lenge det bare er snakk om 30 gr kli i et helt brød, så skal det vel gå bra?
Du kan nok erstatte med kruskakli om du tillater det i ditt kosthold. Kruskakli er ikke lavkarbo, men vet de som lever smartkarbo bruker det. Husk evt å mengdejustere ved bytte.
Kan dette brødet fryses?😌
Hei Vibeke, ja dette brødet fryser jeg i skiver.
Tror ikke jeg har sukkerofiber, men kan jeg erstatte det med Pofiber?
Du kan bruke fibrex det er det samme.
Hei! Tester ut dette brødet for første gang.
Ditt brød ser ganske “fast” ut på bildet. Mitt brød etter nedkjøling virker veldig mykt. Kan det ha blitt for mye væske til tross for at jeg fulgte mengdeforholdet?
Takknemlig for svar!
Mvh. Beate
Det er fast, men saftig om jeg kan beskrive det på den måten. Minner on dansk rugbrød. Kan være eggene dine er større, prøv evt ned 1 egg mindre neste gang. Håper smaken ble bra da.