Husker du spiralloffen som herjet landet på 70 og 80 tallet? Selvfølgelig gjør du det om du er “gammel” nok! Spiralloff får man jo fremdeles kjøpt i butikken, selv om den ikke er lavkarbo. Det ville jeg gjøre noe med!Det eneste du trenger er en spiralloff form og følge den superenkle oppskriften du finner nedenfor her.Deigen passer perfekt til 1 loff, så da er det bare å sette i gang!
Spiralloff
7 egg – reduser til 6 stk om eggene er store – mine egg var ca 52 gr
2 ss kremfløte
4 ss majones
4 ss pofiber
2 ss fiberhusk
1 ss kokos mel
1 ss mandel mel – ikke fettredusert
1 ts xanthan gum – kjøpes på helsekost
1/4 – 1/2 ts salt
2 ts bakepulver
1/4 – 1/2 ts tørrgjør
1/2 – 1 ts splenda eller bruk litt av den søtning du foretrekker
2 ss kokende vann
Stekes på 190 grader, vanlig over og under varme, i spiralloff form, midt i ovnen på rist i 55 – 60 minutt
Slik gjør du:
Mål opp alle tørre ingrediensen i en skål
Ha egg, majones og fløte i en egnet bakebolle og bland dette godt sammen med en visp, går fint for hånd.
Rør inn de tørre ingrediensene, tilslutt rører du inn 2 ss varmt vann.
Fordel i egnet form og stek.
I dette tilfelle trenger du en spiralloff form og den smører du godt med litt meierismør + drysser litt pofiber i den halvdelen av formen som brøddeigen has oppi.
Dette gjør det enklere å få ut brødet etter steking
Tips: Har du ikke en form liggende, selges de til ca 30,- på gjennbruks butikker
Jeg skjærer brødet opp i skiver og fryser ned med mellomleggs papir mellom.
Brødet gir ca 20 skiver
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Hei
Jeg lurer på om deigen skal heves litt da det er litt gjær i den?
Nei, det er mer for smak 😊
Hei, prøvde denne spiralloffen i dag, men det ble bare halve forma. Virket som den hevet veldig lite og lurer på hva jeg kan gjøre.
Brukte du små egg? Jeg har fått tilbakemelding tidligere at røren ble for stor i forhold til form hos noen. Jeg har ikke hatt problem selv med at det ikke hever seg har laget flere ganger. Veldig dumt at det ikke ble som forventet. Har du kanskje en større form enn meg?
Hei igjen, takk for at du svarte så fort. Eggene var så store at jeg brukte 6 egg. Målte forma og den er 2 liter.
Må man bruke xanthan gum?
Kan man bytte ut kokosmel med mere mandelmel Feks ?
Xanthan gum er bindemiddel her. Du kan evt bytte om med Johannes brød kjernemel