Noen kaller den Dronning Mauds pudding , andre fromasj.
For meg er det det samme hva den heter, bare den er luftig, kremete og akkurat passe søt.
DRONNING MAUDS DESSERT
5 dl kremfløte
5 egg
2 ss sukrin melis
2 ss natreen strø
1/2 ts vaniljepulver – mer vanilje om cognac ikke brukes
1 ss cognac evt litt rom essens (3-5 dråper er nok)
5 plater gelantin
2-3 ss kokende vann
150 gr sukkerfri sjokolade
Slik gjør du :
Start med å legge gelantin i kaldt vann, ca 10 min skal den ligge.
Pisk fløte stiv og sett i kjøleskap.
Ha egg, sukrin melis og natreen i en ren tørr bolle og pisk til stiv eggedosis. Det er viktig at bollen som brukes er helt ren og tørr, ellers blir ikke eggedosis stiv.
Du skal kunne “skrive OLE” før det forsvinner, da er eggedosis passe stiv.
Jeg er for lat til å rive kokesjokolade med rivjern slik man egentlig skal, og bruker derfor food processor med hakkekniv. Det går fint, men du må la den gå lenge nok slik at sjokoladen blir helt finkornet.
Når du har pisket fløten stiv, fått til eggedosis, tar du gelantin og klemmer ut vannet, smelter den god sammen med ca 3 ss kokende vann, rør godt slik at gelantin løser seg godt opp. Rør denne inn i eggedosis med en mikser på lav hastighet mens du heller gelantin i en tynn stråle. I denne prosessen har du i vaniljepulver og cognac også.
Så vender du forsiktig inn krem og eggedosis med en slikkepott slik at det blander seg fint uten at du tar ut for mye av luften i eggedosis og kremen.
Ta frem en stor dessertskål og hell i 1/3 av fromasjen. Dryss over sjokolade. Hell over 1/3 til av fromasjen og dryss over sjokolade. Så har du over resten av fromasjen og drysser over resten av sjokoladen til slutt.
Settes kaldt
Dronning Maud fromasj blir aller best om du lager den kvelden før serveringsdagen og lar den stå i kjøleskapet frem til servering.
Håper det smaker
For mer inspirasjon og bilder følg meg gjerne på instagram LAVKARBOMEDHANNE