Dronning Maud dessert

Noen kaller den Dronning Mauds pudding , andre fromasj.

For meg er det det samme hva den heter, bare den er luftig, kremete og akkurat passe søt.

 

DRONNING MAUDS DESSERT

5 dl kremfløte

5 egg

2 ss sukrin melis

2 ss natreen strø

1/2 ts vaniljepulver – mer vanilje om cognac ikke brukes

1 ss cognac  evt litt rom essens (3-5 dråper er nok)

5 plater gelantin

2-3 ss kokende vann

150 gr sukkerfri sjokolade

 Slik gjør du :

 

Start med å legge gelantin i kaldt vann, ca 10 min skal den ligge.

 

 Pisk fløte stiv og sett i kjøleskap.

 

Ha egg, sukrin melis og natreen i en ren tørr bolle og pisk til stiv eggedosis. Det er viktig at bollen som brukes er helt ren og tørr, ellers blir ikke eggedosis stiv.

Du skal kunne “skrive OLE”  før det forsvinner, da er eggedosis passe stiv.

 

Jeg er for lat til å rive kokesjokolade med rivjern slik man egentlig skal, og bruker derfor food processor med hakkekniv. Det går fint, men du må la den gå  lenge nok slik at sjokoladen blir helt finkornet.

 

Når du har pisket fløten stiv, fått til eggedosis, tar du gelantin og klemmer ut vannet, smelter den god sammen med ca 3 ss kokende vann, rør godt slik at gelantin løser seg godt opp. Rør denne inn i eggedosis med en mikser på lav hastighet mens du heller gelantin  i en tynn stråle. I denne prosessen har du i vaniljepulver og cognac også.

 

Så vender du forsiktig inn krem og eggedosis med en slikkepott slik at det blander seg fint uten at du tar ut for mye av luften i eggedosis og kremen.

 

Ta frem en stor dessertskål og hell i 1/3 av fromasjen. Dryss over sjokolade. Hell over 1/3 til av fromasjen og dryss over sjokolade. Så har du over resten av fromasjen og drysser over resten av sjokoladen til slutt.

 

Settes kaldt

 

Dronning Maud fromasj blir aller best om du lager den kvelden før serveringsdagen og lar den stå i kjøleskapet frem til servering.

 

Håper det smaker

 

For mer inspirasjon og bilder følg meg gjerne på instagram LAVKARBOMEDHANNE 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg