Dette må være verdens beste fromasjkake i lavkarbo versjon

Må bare minne om denne herligheten som er søt, salt og syrlig i en og samme munnfull. En himmelsk fromasjkake som må være en av de beste lavkarbkaker som finnes. Kaken lages uten stekeovn og er en nydelig dessertkake som de fleste liker.

FROMASJ KAKE

  50 gr sukkerfri sjokolade, grovhakkes
150 gr mandler
150 gr peanøtter
100 gr smelta meieri smør
Finhakket nøtter blandes med smeltet smør, vend så inn sjokoladen i nøtteblanding og vend dette sammen.

Sett en kakeform (kun ring) ca str 24 på et fat og fordel blandingen utover, sett kaldt mens du lager fromasj.

 

FROMASJ

4 egg
4 ss tagatess – eller annen søtning, husk mengdejuster
5 dl krem fløte
Saft av 2 sitroner (siles)
8 pl gelantin
1/2 dl kokende vann
Gul farge om du ønsker mer enntens gulfarge på fromasj

Legg gelantin i bløt ca 10 min
Pisk eggedosis av egg og tagatess
Pisk krem fløte stiv
Bland så eggedosis og krem.
Rør ut gelantin i vann og rør inn sitronsaft, gul farge og gelantin.

Ha dette over Nøttebunn  og sett kaldt.

 

GELE LOKK

1 pk sukkerfri bringebær gelé ( eldorado )
4 dl vann

Kok opp vann og rør ut gelé. Bruk en gaffel og ikke rør så kraftig at det blir bobler i geleblanding.
Avkjøl til den begynner å tykne, litt sånn “grøtet” konsistens.
Før det stivner has det over fromasj og sett kaldt minst 3 t, gjerne natten over

 

Server kaken som den er eller pynt etter eget ønske med krem, blomster,bær, smeltet sjokolade etc

 

 

TIPS 1: Når gele skal has over fromasjen, bruk en spiseskje og hell gele blanding via skje’n, så blir ikke “strålen” på gele så kraftig og du unngår at gele synker ned i fromasjen.

 

TIPS 2: Lager du kun sitronfromasj er det nydelig som dessert.

 

Følg meg gjerne på Instagram – Lavkarbomedhanne – for mer bilder og inspirasjon

6 kommentarer
    1. Hei, denne vil jeg prøve!🤩
      Gelatinen legges vel i kaldt vann, slik man pleiet? Så lurer derfor på hva du gjør med den 1/2 dl kokende vann til fromasjen.?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg