De siste dagene, har en fristende iskaffe dukket opp hver gang jeg har vært på facebook og instagram. Du har sikkert sett den selv, denne deilige iskaffe med et mykt kaffeskum. Navnet er dalgona kaffe og har blitt en skikkelig kaffetrend i hele verden. Orginalen inneholder sukker og melk, jeg har laget en sukkerfri versjon og uten melk for å få den lavkarbo.
DALGONA KAFFE 1 – 2 porsj
2 strøkne ss nescafe espresso pulver
1 ss sukrin melis
1 ss natreen strø
2 ss kokende vann
1 dl fløte
1,5 dl vann
1/2 ts kakao
Isbiter
Slik gjør du:
Ha kaffe, søtning og kokende vann i et desilitermål, Visp med en håndmikser til det blir et luftig og seigt skum.
Ha fløteblanding ( vann og fløte ) + isbiter i et stort glass, eller fordel i 2 mindre og del med deg.
Topp med kaffeskummet og strø litt kakaopulver på toppen.
Rør rundt slik at kaffeskummet blander seg med fløteblanding og nyt herligheten med et sugerør.
Velbekomme
Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder og inspirasjon
Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften her
Hei! Jeg har ikke natreen. Kan jeg bruke mer sukrin melis eventuelt sukrin +/sukrin e.l istedenfor?
Du kan bruke den søtning du foretrekke 😋