Chia pannekaker

Pannekaker med chiafrø er superenkle å lage og smaker fantastisk godt.  Chiafrø er også rike på proteiner, fiber, antioksidanter og omega 3.  I dagens versjonen har jeg laget med mandelmel og en blanding av fløte/vann,  men det går også fint å lage av kun usøtet mandelmelk  om du vil ta hensyn til  kalorier i tillegg til karbohydrater.

Oppskrift er veiledende  og det er fult mulig å trikse og mikse litt selv for egen vri.

CHIA PANNEKAKER 6 – 8 STK

1 ss chiafrø – sjekk karbo innhold dette variere veldig – selv kjøper jeg på Normal

2 dl kremfløte * se tips

2 dl vann * se tips

1 ts vaniljepulver – kjøpes på helsekost

2 egg

2 dl mandelmel – ikke fettredusert – eller mal mandler selv

1 ts fiberhusk

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

1/2 ts flytende natreen eller annen søtning du liker

Meierismør til steking

SLIK GJØR DU:

Bland sammen chiafrø, fløte, vann og vaniljepulver. La dette stå og svelle natten over i kjøleskapet

Dagen etter tilsetter du  egg, mandelmel, fiberhusk, salt, søtning, bakepulver og blander godt sammen

Stek små pannekaker i middels varm panne i litt meierismør

 

*TIPS: Fløte og vann kan byttes ut med 4 dl usøtet mandelmelk om du vil redusere på kalorier

 

Server med det du måtte ønske av bær, syltetøy, smør og pålegg du liker aller, aller best på pannekaker.

Topp gjerne med litt sukrin melis

Om ikke alle pannekakene blir spist opp samme dag, så smaker chia pannekakene like godt kalde dagen etter. Jeg oppbevarer disse i en pose/boks i kjøleskapet, holder seg fint et par dager i kjøleskap

 

Da håper jeg det smaker

 

Velbekomme!

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg