Brytebrød eller rundstykker med flaksalt og urter – glutenfritt

Her skal du få en oppskrift på et superdigg, enkelt og godt brytebrød eller rundstykker, som smaker fantastisk til en varm suppe eller en nydelig  lang frokost/lunsj med godt pålegg, sammen med venner og familie eller alene.  Rundstykker/brytebrød i oppskriften er  toppet med litt flaksalt og urter,dette  blir virkelig smakfullt.  I denne oppskriften er det brukt gjær, den tar derfor lengre tid enn mine tidligere lavkarbo brød.

Men absolutt verdt å vente på.

BRYTEBRØD ELLER RUNDSTYKKER

12 g Gjær – fersk

1 ts Finesse eller tagatesse

2 ts Inulin pulver – kjøpes på helsekost

1 dl lunkent vann – 37 grader

Bland dette og la stå på et lunt sted i 10 min slik at gjæren kommer i gang

 

50 g Smør – smeltes

50 g Seterrømme

 

100 g Mandelmel – ikke fettredusert

40 g Kokos mel – fettredusert

20 g Pofiber

20 g Fiberhusk

2 ts Bakepulver

1 ts Xanthan gum – helsekost

1 ts salt

 

2 Hele egg

1 Eggehvite – plommen skal du pensle bakverket med

 

Litt flaksalt og oregano som drysses over før steking.

 

Steketid:  ca 25 minutt på 170 grader varmluft, midt i ovnen.

Slik gjør du:

Finn frem alle ingrediensen, slik at du vet at du har alt som trengs for å bake.

I denne oppskriften kan du ikke bytte om på søtning eller droppe inulin, det er det som starter gjæren.

 

 Rør sammen gjær, finesse, inulin og lunkent vann ( 37 grader) sett til side på et lunt sted i ca 10 minutt, dette er for å se at gjæren starter å gjære. Blir det ikke gang på gjæren må denne prosessen gjøres på ny. Du ser at gjæren “jobber” ved at det bobler i blandingen, som om den jobber.

 

Smelt smør i en gryt over middels varme, trekk gryten til side og rør rømme inn i smøret. La dette stå og kjølne litt mens du gjør klar resten av ingrediensene.

 

Mål opp alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.

 

Kakk så eggene og  ha egg og eggehvite oppi sammen med smør og rømme, visp dette lett sammen med en gaffel, visp så inn gjærblanding.

 

Jeg bruker en kjøkkenmaskin eller en håndmikser, blander godt sammen alt det tørre med den våte blandingen, elte godt og former 8 – 10 stk rundstykker eller form som et brytebrød

 

Sett rundstykker/ brytebrød på bakepapir, pensle med eggeplommen og sett til heving på et lunt sted i 1 time.

 

Gjerne over vasken med varmt vann, under et klede.

 

Pass på å dekke godt slik at det er lunt

 

Tips:

Jeg pleier å sette en skål med vann inn i mikroen, full effekt i ca 3 – 4 min, så setter jeg bakst til heving inni mikro sammen med vannet, men dette er ikke nødvendig for et godt resultat.

 

Etter 1 time, drysser du over litt flaksalt og oregano, setter brød/rundstykker inn i forvarmet ovn og steker på 170 grader, varmluft, midt i ovnen ca 25 minutt.

 

Da håper jeg at det smaker

 

Velbekomme

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon

Sjekk gjerne min nettbutikk

8 kommentarer

Siste innlegg