Her skal du få en oppskrift på et superdigg, enkelt og godt brytebrød eller rundstykker, som smaker fantastisk til en varm suppe eller en nydelig lang frokost/lunsj med godt pålegg, sammen med venner og familie eller alene. Rundstykker/brytebrød i oppskriften er toppet med litt flaksalt og urter,dette blir virkelig smakfullt. I denne oppskriften er det brukt gjær, den tar derfor lengre tid enn mine tidligere lavkarbo brød.
Men absolutt verdt å vente på.
BRYTEBRØD ELLER RUNDSTYKKER
12 g Gjær – fersk
1 ts Finesse eller tagatesse
2 ts Inulin pulver – kjøpes på helsekost
1 dl lunkent vann – 37 grader
Bland dette og la stå på et lunt sted i 10 min slik at gjæren kommer i gang
50 g Smør – smeltes
50 g Seterrømme
100 g Mandelmel – ikke fettredusert
40 g Kokos mel – fettredusert
20 g Pofiber
20 g Fiberhusk
2 ts Bakepulver
1 ts Xanthan gum – helsekost
1 ts salt
2 Hele egg
1 Eggehvite – plommen skal du pensle bakverket med
Litt flaksalt og oregano som drysses over før steking.
Steketid: ca 25 minutt på 170 grader varmluft, midt i ovnen.
Slik gjør du:
Finn frem alle ingrediensen, slik at du vet at du har alt som trengs for å bake.
I denne oppskriften kan du ikke bytte om på søtning eller droppe inulin, det er det som starter gjæren.
Rør sammen gjær, finesse, inulin og lunkent vann ( 37 grader) sett til side på et lunt sted i ca 10 minutt, dette er for å se at gjæren starter å gjære. Blir det ikke gang på gjæren må denne prosessen gjøres på ny. Du ser at gjæren “jobber” ved at det bobler i blandingen, som om den jobber.
Smelt smør i en gryt over middels varme, trekk gryten til side og rør rømme inn i smøret. La dette stå og kjølne litt mens du gjør klar resten av ingrediensene.
Mål opp alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Kakk så eggene og ha egg og eggehvite oppi sammen med smør og rømme, visp dette lett sammen med en gaffel, visp så inn gjærblanding.
Jeg bruker en kjøkkenmaskin eller en håndmikser, blander godt sammen alt det tørre med den våte blandingen, elte godt og former 8 – 10 stk rundstykker eller form som et brytebrød
Sett rundstykker/ brytebrød på bakepapir, pensle med eggeplommen og sett til heving på et lunt sted i 1 time.
Gjerne over vasken med varmt vann, under et klede.
Pass på å dekke godt slik at det er lunt
Tips:
Jeg pleier å sette en skål med vann inn i mikroen, full effekt i ca 3 – 4 min, så setter jeg bakst til heving inni mikro sammen med vannet, men dette er ikke nødvendig for et godt resultat.
Etter 1 time, drysser du over litt flaksalt og oregano, setter brød/rundstykker inn i forvarmet ovn og steker på 170 grader, varmluft, midt i ovnen ca 25 minutt.
Da håper jeg at det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Sjekk gjerne min nettbutikk
Dette må jeg prøve👍 Håper jeg finner inulin på helsekosten min😏
Håper det, om ikke kan du bestille på nett.
Hva er insulin godt for?
Ikke insulin, men inulin det er 2 helt forskjellige ting. Inulin hjelper gjæren å gjære da sukker ikke brukes i lavkarbo kosthold.
Ser nå at jeg skrev feil🙄
🙈🙈
Fikk fos pulver da jeg ba om inulin…stemmer dette? Hun sa det var det.
Hei, ja det er riktig.
Kan man bruke eplecidereddik i stede for? Den aktiverer visst også gjæret, men vet ikke om den er like effektiv. Vet du?
Eplecider eddik er ikke nok i seg selv til å starte gjæren.
Hei!
Har du noe tips hva rømmen kan erstattes med? Har en som ikke tåler melkeprotein.
Hei det første som slo meg var koksosmelk, men kun den harde hvite delen som er på toppen, altså den hvite kremen. Eller den kokoskrem boksen i papp ( rosa boks) Men er ikke sikker på om det fungerer. Men kanskje verdt et forsøk.
De ser fantastiske ut. Hvor mye karbohydrater i 1?
Flott blogg! Gleder meg til å teste ut oppskrifter ❤️
Jeg har ikke regnet det ut. Da det variere fra hvilken produsent produkter kommer fra. Legg inn dine produkter i mengde på matvaretabellen så får du korrekt antall karbohydrater.
Kan man ikke bruke noe annet enn Finesse eller Tagatesse?
Ser det egentlig er ganske mye karbohydrater i de, samt at de inneholder isomalt..
Hei og takk for kommentar, det er lite karbohydrater i denne oppskriften, du må bruke finesse eller tagatesse for å “starte” gjæren i denne oppskriften. Isomalt er en sukkeralkohol som er et naturlig sukkersubstitutt og har bare en liten innvirkning på blodsukkeret på blodsukkermålinger.