Jeg bare elsker sjokolademousse. Så hvorfor ikke kombinere den med en brownie kakebunn , et lag vaniljekrem og toppe hele herligheten med deilig sjokolademoussen. Det må jo bare være en perfekt dessert kaken.
BROWNIE
2 egg
2 ss natreen strø + 1 ss sukrin melis – eller den søtning du foretrekker
1 ss kokos mel
1 ss mandelmel – ikke fettredusert
4 ss kakao
2 ts bakepulver
1 ts vanilje essens
ca 1 klype salt
100 gr smelta meierismør
Kakebunn:
Pisk egg og søtning til stiv eggedosis.
Vend inn det tørre og rør så inn smør.
Stek i en form tillsvarende 24 cm og stek midt i ovn på rist, 170 grader ca 20 min.
På vanlig over og undervarme.
Dekk gjerne bunnen av formen med bakepapir før du har brownie oppi formen, det forenkler å ta den ut etter endt steking.
Avkjøl
VANILJEKREM
3 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
2 ts vanilje essens
10 dråper flytende natreen
Ha eggeplommer og fløte i en kjele, skru plate på middels varme mens du rører med en visp til det begynner å boble, ikke kok, da skiller det seg. Så med det samme du ser en boble, trekk gryta vekk fra platen og rør inn vanilje essens og søtning.
Avkjøl vaniljekremen litt før bruk
Vaniljekrem er etter inspirasjon fra spis og spar blogg
SJOKOLADEMOUSSE
2 poser sjokolademousse fra sukrin
3 dl usøtet mandelmelk
1 – 2 ts espresso kaffepulver
Sjokolademousse lager jeg etter anvisning på pakken, men bruker usøtet mandelmelk istedenfor vanlig melk.
Jeg kjøper denne sjokolademoussen på helsekosten.
SETTE SAMMEN KAKEN
Ta brownie ut av kakeformen og legg den på et kakefat. Sett kun ringen på springformen du brukte rundt kaken, og “lås” den i låse posisjon. Fordel vaniljekrem utover kakebunn og sett i kjøleskap mens du gjør klar sjokolademoussen.
Pisk pulveret fra sjokolademoussen med mandelmelk og kaffepulver til luftig mousse, fordel så over kake og vaniljekrem, sett kaldt natten over eller minst 3 – 4 timer.
Pynt med bær, krem, sjokolade etc… etter eget ønske
Da håper jeg at det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for mer inspirasjon og flere bilder
Både brownie og sjokolademousse er jo SÅ godt, den der MÅ jo være god 🙂
Ja, ble godt mottatt her iallefall 😊
Åh så godt ut !!
Takk🙏😊
Ser nydelig ut! Elsker smaken på sjokolademoussen til funksjonell mat, men har aldri klart å fått den noe særlig stiv. Kan hende det er fordi jeg aldri har klart å vente mer enn 1,5-2 timer..
🙈🤣 Lag den på kvelden og la den stå natten over, da blir den superdigg.
Blir brownien seig?
Tror denne må bli kake nr 2 på 17mai. 🙂
Ikke sånn som den med sukker, det er vanskelig å få seighet ved bruk av sukkererstatning
Kan man bruke noe annet enn kokosmel? Finner det ikke i butikken. Eller kan man lage det selv? 🙂
Kokosmel selges i helsekost, enkelte matvare btk og internasjonale btk + nett. Om du bytter om på mel kan jeg ikke gå god for oppskrift.
Vaniljekremen min blir ikke stiv . Eneste forskjell er at jeg brukte tagatesse i stedet for netreen.
Er det avgjørende?
Varmt den for kort slik at den ikke har begynt å tykne i gryta vil jeg tro
OMG!!!!! For ei god kake. Ble skikkelig suksess her i huset 🙂 Tusen takk for at du deler oppskriften med oss!
Så bra🥰 Farlig god synes vi her og.
Denne kaken er glutenfri? Tenkte å lage den til et selskap, og fikk spm om den var glutenfri 😅
All lavkaro er glutenfritt så sant du lager fra bunnen.
Takk 🙂 🙂
Regnet med det, men var ikke 100% sikker.