Brownie med sjokolademousse

Jeg bare elsker sjokolademousse. Så hvorfor ikke kombinere den med en brownie kakebunn , et lag vaniljekrem og toppe hele herligheten med deilig sjokolademoussen. Det må jo bare være en perfekt  dessert kaken.

BROWNIE

2 egg
2 ss natreen strø +
1 ss sukrin melis – eller den søtning du foretrekker
1 ss kokos mel
1 ss mandelmel – ikke fettredusert
4 ss kakao
2 ts bakepulver
1 ts vanilje essens
ca 1 klype salt
100 gr smelta meierismør

 

Kakebunn:

Pisk egg og søtning til  stiv eggedosis.
Vend inn det tørre og rør så inn smør.

Stek i en form tillsvarende 24 cm og stek midt i ovn på rist, 170 grader ca 20 min.

På vanlig over og undervarme.

Dekk gjerne bunnen av formen med bakepapir før du har brownie oppi formen, det forenkler å ta den ut etter endt steking.

Avkjøl

 

VANILJEKREM

3 eggeplommer

1,5 dl kremfløte

2 ts vanilje essens

10 dråper flytende natreen

Ha eggeplommer og fløte i en kjele, skru plate på middels varme mens du rører med en visp til det begynner å boble, ikke kok, da skiller det seg. Så med det samme du ser en boble, trekk gryta vekk fra platen og rør inn vanilje essens og  søtning.

Avkjøl vaniljekremen litt før bruk

 

Vaniljekrem er etter inspirasjon fra spis og spar blogg

 

SJOKOLADEMOUSSE

2 poser sjokolademousse fra sukrin

3 dl usøtet mandelmelk

1 – 2 ts espresso kaffepulver

Sjokolademousse lager jeg etter anvisning på pakken, men bruker usøtet mandelmelk istedenfor vanlig melk.

Jeg kjøper denne sjokolademoussen på helsekosten.

 

SETTE SAMMEN KAKEN

Ta brownie ut av kakeformen og legg den på et kakefat. Sett kun ringen på springformen du brukte rundt kaken, og “lås” den i låse posisjon. Fordel vaniljekrem utover kakebunn og sett i kjøleskap mens du gjør klar sjokolademoussen.

Pisk pulveret fra sjokolademoussen med mandelmelk og kaffepulver til luftig mousse, fordel så over kake og vaniljekrem, sett kaldt natten over eller minst 3 – 4  timer.

 

Pynt med bær, krem, sjokolade etc… etter eget ønske

 

Da håper jeg at det smaker

 

Velbekomme

 

Følg meg gjerne på instagram for mer inspirasjon og flere bilder

14 kommentarer

Siste innlegg