Sjokolade og bringebær i en søt harmoni, kan det bli en mer perfekt smaks kombinasjon enn det. Kaken ser og høres mer avansert ut enn den er, men den er bare litt tidkrevende å lage med flere fyll/lag da det er venting mellom lagene, men jeg lover det er verdt ventingen og du kan lage kaken dagen før den skal serveres, slik kan vi like.
BROWNIE MED BRINGEBÆRMOUSSE
Kakebunn:
2 egg
70 gr tagatess
1 ss kokos mel
1 ss mandelmel – ikke fettredusert
4 ss kakao
2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
Bittelitt salt – ca 1 klype
100 gr smelta meierismør
Sjokolade krem
70 gr meierismør
1 dl kremfløte
100 gr sukkerfri sjokolade
30 gr tagatess
1/2 ts vaniljepulver eller noen dråper vanilje essens
2 ss sterk kaffe
Bringebær mousse:
2 pk sukkerfri bringebær gelé – eldorado
5 dl vann
3 dl kremfløtefløte
125 gr tinekremost naturell
Bringebær til pynt
Kakebunn:
Pisk egg og tagatess stivt.
Vend inn det tørre og rør så inn smør. Stek i en form tillsvarende 24 cm og stek midt i ovn på rist, 175 grader ca 25 min. På vanlig over og undervarme.
Avkjøl.
Sjokolade krem:
Ha smør og fløte i en gryte og smelt sammen til rett før kokepunkt. Ha så i sjokolade og rør til den er oppløst. Ha i resten og sett kaldt noen timer eller natten over. Du kan også sette gryten i kald vann og røre til den er helt avkjølt og så sette den i kjøleskap, da blir den klar til bruk raskere.
Bringebær mousse:
2pk sukkerfribringebær gelé (eldorado)
5 dl vann
Kok opp vann ogrør ut gelepulver. Avkjøl til konsistens blir grøtet. Pisk så krem stiv og rør inn gelé, sammen med kremostost. Bruk hånd visp/mikser.
Ha kakebunnen på et fat og sett kun kakering rundt selve kaken. Ha over sjokolade krem, sett dette kaldt. Når gelé er klar så lages mousse og has oppå sjokoladekrem. Ta evt av litt gelé til å sette bærene i men ikke nødvendig, bær kan fint settes rett på moussen.
Produktinfo:
Tagatess og vaniljepulver kjøpes på helsekostbutikk
Alt det andre får du kjøpt i vell assorterte matbutikker. Det meste står ved allergimathylla.
#brownie#bringebærmousse#matfrabunnen#lavkarbo#blogger#lavkarbomedhanne#elskerkaker#sukkerfri#glutenfri
Hei. Skal sjokolade kremen piskes til krem etter den er avkjølt? Eller stivner den når den blir kald?
Den skal piskes opp til krem når den er helt kald. Enkel og superdigg krem.