Blåbær og sitronkake

Reklame | Vigmostad&bjørke.no

Hvis du elsker blåbær er dette kaken for deg. Dette er en enkel kake som er like god til dessert som til brunsj. Jeg ble overrasket over hvor enkel den var å lage. Med et hint av frisk sitron sammen med blåbær smakte denne godt som kaffemat.

BLÅBÆR OG SITRONKAKE 8 porsjoner

2 ss smør, skåret i 4 biter

4 store egg

115 gr revet graddost

3/4 dl kokosmel ( nesten 1 dl er det )

3/4 dl sukrin

1,5 ts bakepulver

1 ts vanilje essens

1 ss revet sitronskall

3/4 dl blåbær ( frossne eller ferske )

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 220 grader vanlig over og undervarme, smør eller dekk en form  med bakepapir, 20X20 ildfast eller randform. Jeg brukte randform da jeg hadde det.

Legg 2 ss smør delt i 4 biter i formen og sett det hele i ovnen slik at smøret smelter, dette tar 2 – 3 minutt. Smøret skal kun smelte ikke bli brunt.

Ha alle ingredienser utenom blåbær i en skål og mos/visp dette godt sammen.

Fordel så røren utover det smelta smøret i formen du bruker og dryss over blåbær.

Stek midt i ovnen på rist ca 15 minutt eller til det ikke lenger fester seg deig på kakepinnen når den stikkes i midten av kaken.

Server kaken varm eller lun.

Dryss gjerne over litt sukrin eller sukrin melis over ved servering.

Kaken holder seg i kjøleskapet i en uke

Handleliste: egg, smør, graddost, kokosmel, sukrin, blåbær, sitron, vaniljeessens

 

Oppskriften er hentet fra boken Suksess med ketokuren og er gjengitt etter avtale med Vigmostad&Bjørke

Ønsker du og kjøpe boken kan den kjøpes her

I boken får du også en utfyllende informasjon om kalorier,fett,protein,karbohydrater, fiber og nettokarbohydrater pr oppskrift

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg