Bibimbap med biff og egg

Reklame | Vigmostad&Bjørke.no

Bibimbap er Koreansk og betyr blandet ris. Dette er en lavkarbo versjon av retten med blomkålris.

Jeg brukte en saftig entrecote, litt knaskerøtter, agurk og et speilegg til.

Dette var skikkelig godt og var laget på ca 15 minutter.

Oppskriften er til 2 personer.

 

Til kjøttet

1 ss meierismør

225 gr flankeside – slagside ( jeg brukte entrecote)

Rosa himalaya salt

nykvernet pepper

1 ss soyasaus – den glutenfrie har minst karbohydrater

 

Egg og blomkålris:

2 ss meierismør

2 store egg

1 agurk, skrelt og skåret i staver

2 knaskerøtter skrelt og skåret i staver

1 ss soyasaus

2,5 dl blomkålris

rosa himalayasalt

nykvernet sort pepper

 

Slik gjør du:

Biff – Varm stekepannen og smelt smør, stek kjøttet ca 3 minutt på hver side, legg kjøttet på en skjærefjøl og la det hvile i minst 5 minutt, krydre godt med salt og pepper mens du steker.

Mens kjøttet hviler gjør du klar grønnsaker, blomkålris og steker egg.

Blomkålris – Ha 1 ss smør i en ren panne, middels varm. ha i raspet blombål, smak til med salt og pepper, stek under omrøring i ca 5 minutt

Speilegg –  Stek speilegg i litt smør på middels varme

Servering – Legg blomkålris i bunnen av en skål og fordel de andre ingrediensene over, risle over soyasus til slutt

Handleliste – Egg, soyasaus, blomkål/blomkålris, agurk,knaskerøtter, sukkerfri ketchup, meierismør, entrecote

 

 

Oppskriften er hentet fra boken Suksess med ketokuren og er gjengitt etter avtale med Vigmostad&Bjørke,

ønsker du og kjøpe boken kan den kjøpes her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg