Reklame | Vigmostad&Bjørke.no
Bibimbap er Koreansk og betyr blandet ris. Dette er en lavkarbo versjon av retten med blomkålris.
Jeg brukte en saftig entrecote, litt knaskerøtter, agurk og et speilegg til.
Dette var skikkelig godt og var laget på ca 15 minutter.
Oppskriften er til 2 personer.
Til kjøttet
1 ss meierismør
225 gr flankeside – slagside ( jeg brukte entrecote)
Rosa himalaya salt
nykvernet pepper
1 ss soyasaus – den glutenfrie har minst karbohydrater
Egg og blomkålris:
2 ss meierismør
2 store egg
1 agurk, skrelt og skåret i staver
2 knaskerøtter skrelt og skåret i staver
1 ss soyasaus
2,5 dl blomkålris
rosa himalayasalt
nykvernet sort pepper
Slik gjør du:
Biff – Varm stekepannen og smelt smør, stek kjøttet ca 3 minutt på hver side, legg kjøttet på en skjærefjøl og la det hvile i minst 5 minutt, krydre godt med salt og pepper mens du steker.
Mens kjøttet hviler gjør du klar grønnsaker, blomkålris og steker egg.
Blomkålris – Ha 1 ss smør i en ren panne, middels varm. ha i raspet blombål, smak til med salt og pepper, stek under omrøring i ca 5 minutt
Speilegg – Stek speilegg i litt smør på middels varme
Servering – Legg blomkålris i bunnen av en skål og fordel de andre ingrediensene over, risle over soyasus til slutt
Handleliste – Egg, soyasaus, blomkål/blomkålris, agurk,knaskerøtter, sukkerfri ketchup, meierismør, entrecote
Oppskriften er hentet fra boken Suksess med ketokuren og er gjengitt etter avtale med Vigmostad&Bjørke,
ønsker du og kjøpe boken kan den kjøpes her