Italiensk pizza er kjempegodt med sin tynne sprø bunn, men av og til smaker det ekstra godt med en skikkelig tykk og luftig bunn som den Amerikanske pizza. Har på masse superdigg topping og bare kose seg med alle de gode smakene.
Denne versjonen er glutenfri, nøttefri og lavkarbo
AMERIKANSK PIZZA PEPPERONI
2 hele egg – romtemperert
1 eggehvite – romtemperert
150 g kremost naturell
1 dl vann
50 g pofiber – helsekost og enkelte matbutikker
1 strøken ts xanthan gum – helsekost og i nettbutikker
1/2 ts salt
1 ts oregano
1 ts bakepulver
Mos sammen egg , kremost og vann med en stavmikser eller visp, ha i det tørre, bland godt sammen og fordel deigen utover stekeplate dekket med bakepapir. Dette gjør du enklest med en slikkepott fuktet med vann
Stek pizzabunn ca 15 min på 220 grader, varmluft, midt i ovnen
Da ser den slik ut etter 15 minutt
Mens pizzabunnen steker finner du frem det du vil toppe pizzaen din med
Her er det mulig å bruke opp rester og lage spennende kombinasjoner som passer deg og din familesituasjon perfekt. I dag ble det pepperoni versjon her.
TOPPING TIL PIZZA:
4 – 6 ss sukkerfri ketchup
2 skiver rød løk
5 cherrytomater delt i 2
ca 15 pepperroni skiver
ca 200 gr revet ost
5 g pinjekjerner
litt basilikum
Start med sukkerfri ketchup på bunnen, dryss over revet ost og topp med pepperoni, tomat,løk og pinjekjerner. Dryss over litt frisk basilikum og stek på 220 grader, varmluft, midt i ovnen ca 15 minutt, eller til du ser osten bobler akkurat slik du ønsker den.
Server med litt hvitløk dressing og ruccola/mini spinat etc..
Dette gir en stor rund pizza eller en litt tynnere i langpanne
Lurer du på hva Pofiber er:
Pofiber er tørket fiber fra potet, helt uten tilsetninger og helt glutenfritt.
Pofiber inneholder 70 % fiber, er finmalt og smaksnøytralt.
Veldig anvendelig og gjør bakverk luftig og saftigere. Kan også brukes som bindemiddel i kjøttkaker etc. og er super til panering blandet sammen med litt revet parmesanost.
Selv om pofiber er laget av poteter er det et lavkarbo vennlig produkt med høyt fiberinnhold.
Da håper jeg at det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Skal man piske eggehvitten stiv?
Nei egg , ost og vann moses sammen, rør så inn resten. Helt enkelt.
Hvor stor er den/hvor mange posjoner?
Står helt nederst at dette er en stor pizza. Jeg lager den rund men du kan fint lage i langpanne, da blir den litt tynnere. Holder til 3 voksne.
Har lagd denne pizzaen og den var kjempegod🌟Tror du bunnen kan forstekes og fryses?
Takk for mange gode oppskrifter😊
Heisann, jeg tror det vil gå fint, jeg har bare fryst ned rester av ferdig stekt pizza selv og det går fint å varme opp igjen.
Takk for svar:) Jeg kan prøve med én bunn først👍 Har også fryst ned den ferdige pizzaen, og den er veldig god når den varmes opp andre gang også😊
X fingrene. Satser på at det går fint. Pizza er superdigg.
Dette må være den beste lavkarbo pizzaen eg har laget! 🤍Eneste som var dumt var at pizzaen hang litt igjen i bakepapiret
Åååå🤩 så kjekt du likte. Prøv evt med bittelitt olje på bakepapir neste gang. Jeg har ikke opplevd dette selv.
Blir denne bunnemsprø?
Du vil aldri oppleve at en lavkarbo bunn blir som en høykarbo med hvetemel, men denne er ikke langt unna og en absolutt favoritt hos meg og flere av mine følgere. Vil du ha tynn sprø bunn, test evt ut ostepizza.
Hva skjer dersom man ikke bruker xanthan gum?
Xanthan gum er et smakløst bindemiddel og endel av “fyllet” kan evt byttes ut med jbk, men det er ikke smakløst. Derfor velger jeg å bruke xanthan gum i de fleste av mine oppskrifter.