Amerikansk lavkarbo pizza med pepperoni

Italiensk pizza er kjempegodt med sin tynne sprø bunn, men av og til smaker det  ekstra godt med en skikkelig tykk og luftig bunn som den Amerikanske pizza. Har på masse superdigg topping og bare kose seg med alle de gode smakene.

Denne versjonen er glutenfri, nøttefri og lavkarbo

AMERIKANSK PIZZA PEPPERONI

2 hele egg – romtemperert

1 eggehvite – romtemperert

150 gr kremost naturell

1 dl vann

50 gr pofiber – helsekost og enkelte matbutikker

1 strøken ts xanthan gum – helsekost og i nettbutikker

1/2 ts salt

1 ts oregano

1 ts bakepulver

 

Mos sammen egg , kremost og vann med en stavmikser eller visp, ha i det tørre, bland godt sammen og fordel deigen utover stekeplate dekket med bakepapir. Dette gjør du enklest med en slikkepott fuktet med vann

Stek pizzabunn ca 15 min på 220 grader, varmluft, midt i ovnen

Da ser den slik ut etter 15 minutt

 

Mens pizzabunnen steker finner du frem det du vil toppe pizzaen din med

 

Her er det  mulig å bruke opp rester og lage spennende kombinasjoner som passer deg og din familesituasjon perfekt. I dag ble det pepperoni versjon her.

TOPPING TIL PIZZA:

4 – 6 ss sukkerfri ketchup

2 skiver rød løk

5 cherrytomater delt i 2

ca 15 pepperroni skiver

ca 200 gr revet ost

5 gr pinjekjerner

litt basilikum

Start med sukkerfri ketchup på bunnen, dryss over revet ost og topp med pepperoni, tomat,løk og pinjekjerner. Dryss over litt frisk basilikum og stek på 220 grader, varmluft, midt i ovnen ca 15 minutt, eller til du ser osten bobler akkurat slik du ønsker den.

Server med litt hvitløk dressing og ruccola/mini spinat etc..

Dette gir en stor rund pizza eller en litt tynnere i langpanne

 

Lurer du på hva Pofiber er:

Pofiber er tørket fiber fra potet, helt uten tilsetninger og helt glutenfritt.

Pofiber inneholder 70 % fiber, er finmalt og smaksnøytralt.

Veldig anvendelig og gjør bakverk luftig og saftigere.  Kan også brukes som bindemiddel i kjøttkaker etc. og er super til panering blandet sammen med litt revet parmesanost.

Selv om pofiber er laget av poteter er det et lavkarbo vennlig produkt med høyt fiberinnhold.

 

Da håper jeg at det smaker

 

Velbekomme

 

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon

8 kommentarer
    1. Har lagd denne pizzaen og den var kjempegod🌟Tror du bunnen kan forstekes og fryses?
      Takk for mange gode oppskrifter😊

        1. Takk for svar:) Jeg kan prøve med én bunn først👍 Har også fryst ned den ferdige pizzaen, og den er veldig god når den varmes opp andre gang også😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg