Fløtegratinert sellerirot

 

FLØTEGRATINERT SELLERIROT 3 – 4 porsjoner

500 gr skrelt sellerirot

1/2 middels gul løk

1/2 hvitløk, den hele typen eller 1 fedd

2 ss meierismør

3 dl kremfløte

100 gr revet ost

salt, pepper og timian

Skrell og skjær opp selleririot i tynne skiver. Kutt opp løk i skiver.

Smelt smør i en gryte, surr løken blank og ha i sellerirot, salt, pepper og fløte. La dette småkoke ca 10 – 15 minutt.  Dette gjør jeg for å korte  ned ovns tiden.

Ha sellerirotblanding over i en ildfast form, dryss over ost og topp med litt timian.

Stek på 200 grader i ca 30  minutt

Idag ble det servert med nakkekotelett og brokkoli, men passer til det meste av kjøtt.

#fløtegratinertsellerirot #sellerirot #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #sukkerfri #helg #søndag #søndagsmiddag

6 kommentarer

    1. Helt nydelig tilbehør som er blitt en favoritt <3 Vet du om det går an og bytte ut potet i andre retter (tenker på bl.a lapskaus) med sellerirot? Sellerirot er jo en nydelig grønnsak og vil gjerne bruke den i flere retter 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg