FLØTEGRATINERT SELLERIROT 3 – 4 porsjoner
500 gr skrelt sellerirot
1/2 middels gul løk
1/2 hvitløk, den hele typen eller 1 fedd
2 ss meierismør
3 dl kremfløte
100 gr revet ost
salt, pepper og timian
Skrell og skjær opp selleririot i tynne skiver. Kutt opp løk i skiver.
Smelt smør i en gryte, surr løken blank og ha i sellerirot, salt, pepper og fløte. La dette småkoke ca 10 – 15 minutt. Dette gjør jeg for å korte ned ovns tiden.
Ha sellerirotblanding over i en ildfast form, dryss over ost og topp med litt timian.
Stek på 200 grader i ca 30 minutt
Idag ble det servert med nakkekotelett og brokkoli, men passer til det meste av kjøtt.
#fløtegratinertsellerirot #sellerirot #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #sukkerfri #helg #søndag #søndagsmiddag
Mange gode oppskrifter og idéer å hente hos deg 👏
Anonym:
Takk, så hyggelig å høre 🙂
Dette er kjempegodt👍 Laget til forrige helg, og denne helgen skal det serveres til lammeskank😃
Det hørtes jo bare nydelig ut. Kos dere med god mat.
Helt nydelig tilbehør som er blitt en favoritt <3 Vet du om det går an og bytte ut potet i andre retter (tenker på bl.a lapskaus) med sellerirot? Sellerirot er jo en nydelig grønnsak og vil gjerne bruke den i flere retter 🙂
Hyggelig at du liker, er en favoritt her også. Oppskrift på nydelig lapskaus har jeg i heftet mitt hverdagsfavoritter.