Fløtegratinert sellerirot

 

FLØTEGRATINERT SELLERIROT 3 – 4 porsjoner

500 gr skrelt sellerirot

1/2 middels gul løk

1/2 hvitløk, den hele typen eller 1 fedd

2 ss meierismør

3 dl kremfløte

100 gr revet ost

salt, pepper og timian

Skrell og skjær opp selleririot i tynne skiver. Kutt opp løk i skiver.

Smelt smør i en gryte, surr løken blank og ha i sellerirot, salt, pepper og fløte. La dette småkoke ca 10 – 15 minutt.  Dette gjør jeg for å korte  ned ovns tiden.

Ha sellerirotblanding over i en ildfast form, dryss over ost og topp med litt timian.

Stek på 200 grader i ca 30  minutt

Idag ble det servert med nakkekotelett og brokkoli, men passer til det meste av kjøtt.

#fløtegratinertsellerirot #sellerirot #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #sukkerfri #helg #søndag #søndagsmiddag

6 kommentarer

    1. Helt nydelig tilbehør som er blitt en favoritt <3 Vet du om det går an og bytte ut potet i andre retter (tenker på bl.a lapskaus) med sellerirot? Sellerirot er jo en nydelig grønnsak og vil gjerne bruke den i flere retter 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg