FLØTEGRATINERT SELLERIROT 3 – 4 porsjoner
500 gr skrelt sellerirot
1/2 middels gul løk
1/2 hvitløk, den hele typen eller 1 fedd
2 ss meierismør
3 dl kremfløte
100 gr revet ost
salt, pepper og timian
Skrell og skjær opp selleririot i tynne skiver. Kutt opp løk i skiver.
Smelt smør i en gryte, surr løken blank og ha i sellerirot, salt, pepper og fløte. La dette småkoke ca 10 – 15 minutt. Dette gjør jeg for å korte ned ovns tiden.
Ha sellerirotblanding over i en ildfast form, dryss over ost og topp med litt timian.
Stek på 200 grader i ca 30 minutt
Idag ble det servert med nakkekotelett og brokkoli, men passer til det meste av kjøtt.
#fløtegratinertsellerirot #sellerirot #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #sukkerfri #helg #søndag #søndagsmiddag
Mange gode oppskrifter og idéer å hente hos deg
Anonym:
Takk, så hyggelig å høre
Dette er kjempegodt
Laget til forrige helg, og denne helgen skal det serveres til lammeskank
Det hørtes jo bare nydelig ut. Kos dere med god mat.
Helt nydelig tilbehør som er blitt en favoritt <3 Vet du om det går an og bytte ut potet i andre retter (tenker på bl.a lapskaus) med sellerirot? Sellerirot er jo en nydelig grønnsak og vil gjerne bruke den i flere retter
Hyggelig at du liker, er en favoritt her også. Oppskrift på nydelig lapskaus har jeg i heftet mitt hverdagsfavoritter.