Mange forbinder kanskje mest kyllingnuggets med “sjapper” som har store konsonanter på taket, men den aller beste nuggetsen lager du faktisk selv av rent kjøtt fra kyllingfilet. Ikke er det vanskelig heller og det smaker himmelsk.
KYLLING NUGGETS
Kylling filet
bacon svor – kjøper den på Europris
egg
Salt, pepper
Nøytral olje til steking
SLIK GJØR DU:
Mal bacon svor til “mel” dette bruker jeg en liten beholder med knivblad nedi som følger med stavmikser. Maler/moser baconsvor til mel ( minner om brødrasp)
Kutt ønsket mengde kylling filet i passe biter, sånn ca lillefingertykke biter
Visp sammen egg med salt og pepper, dypp kyllingfilet i eggeblanding, så i den malte baconsvoren, stek på middels varme i en stekepanne til den er gyllen, snu litt innimellom. Legg nuggets over på kjøkkenpapir slik at overskuddsoljen blir trukket ut, ha over i en ildfast form og la nuggets stå i varm stekeovn, på ca 220 grader i 10 minutt.
Server med en god salat og dressing. Thousen island finner du oppskrift på her
Jeg har ikke oppgitt mengde, da det kommer ann på hvor mange som skal spise.
TIPS: Litt revet parmesan isammen med den revet baconsvoren er også kjempegodt som et alternativ.
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon