Makron snurrer

 

MAKRONFYLTE SNURRER 18 – 20 stk

2 hele egg + 2 eggehviter
3 ss tagatess
3 ss fiberhusk
1/2 ts salt
1 ts xanthan gum –  kjøpes i helsekost
2 ts bakepulver
3 ts kardemomme

50 gr mandelmel mal selv eller bruk regal malte mandler ( ikke fettredusert )
50 gr kokos mel
1 ss pofiber
50 gr smelta meieri smør
1,5 dl kremfløte + 1,5 dl vann + 2 ts eplecidereddik

MAKRONFYLL

2 eggehviter

150 gr malte mandler med skall

100 -150 gr sukrin melis – jeg bruker 100 men vil du ha det søtere så tar du 150

5 dråper mandel essens

Pisk eggehviter nesten som stiv marengs, rør inn melis, mandler og mandel essens , for hånd, sett til side til du skal bruke den.

FREMGANGSMÅTE: Bland alt det tørre. Rør inn egg og eggehviter. Smelt smør i en gryte, ha fløte og vann i det smelta smøret og varm opp, men ikke kok.  Rør så smør, fløte, vann og eplecidereddik inn i deigen med en håndmikser mens du heller den varme blandingen i bollen litt og litt. La stå og svelle ca 5 minutt. Del deigen i to og kjevle hver del til et rektangel mellom 2 bakepair som du har penslet med litt smør/olje

Fjern det øverste bakepapir, smør på makronmassen, rull sammen ved hjelp av det underste bakepairet og del opp i ca 2 cm tykke skiver.

Sett på stekeplate kledd med bakepapir, pensle med den ene eggeplommen

Stek på over og undervarme 160-170 grader, nederst i ovnen i  ca 35  minutt di skal være gyllne, så du må følge med på slutten.

#makron #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #glutenfri #sukkerfri #matfrabunnen #hjemmelaget #makronsnurrer

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg