Makron snurrer

 

MAKRONFYLTE SNURRER 18 – 20 stk

2 hele egg + 2 eggehviter
3 ss tagatess
3 ss fiberhusk
1/2 ts salt
1 ts xanthan gum –  kjøpes i helsekost
2 ts bakepulver
3 ts kardemomme

50 gr mandelmel mal selv eller bruk regal malte mandler ( ikke fettredusert )
50 gr kokos mel
1 ss pofiber
50 gr smelta meieri smør
1,5 dl kremfløte + 1,5 dl vann + 2 ts eplecidereddik

MAKRONFYLL

2 eggehviter

150 gr malte mandler med skall

100 -150 gr sukrin melis – jeg bruker 100 men vil du ha det søtere så tar du 150

5 dråper mandel essens

Pisk eggehviter nesten som stiv marengs, rør inn melis, mandler og mandel essens , for hånd, sett til side til du skal bruke den.

FREMGANGSMÅTE: Bland alt det tørre. Rør inn egg og eggehviter. Smelt smør i en gryte, ha fløte og vann i det smelta smøret og varm opp, men ikke kok.  Rør så smør, fløte, vann og eplecidereddik inn i deigen med en håndmikser mens du heller den varme blandingen i bollen litt og litt. La stå og svelle ca 5 minutt. Del deigen i to og kjevle hver del til et rektangel mellom 2 bakepair som du har penslet med litt smør/olje

Fjern det øverste bakepapir, smør på makronmassen, rull sammen ved hjelp av det underste bakepairet og del opp i ca 2 cm tykke skiver.

Sett på stekeplate kledd med bakepapir, pensle med den ene eggeplommen

Stek på over og undervarme 160-170 grader, nederst i ovnen i  ca 35  minutt di skal være gyllne, så du må følge med på slutten.

#makron #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #glutenfri #sukkerfri #matfrabunnen #hjemmelaget #makronsnurrer

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg