HJEMMELAGET MAJONES / AIOLI
1 helt egg
1 eggeplomme
1 ss hvithvinseddik
1 ss sennep – dijon
ca 1/2 ts sitronsaft
salt,pepper
Nøytralolje , jeg bruker rapsolje
Ha alt utenom olje i et liter mål. Ha på olje til det måler 0,5 l, sett stavmikseren helt ned til bunnen av litermålet. Start stavmikser, mens du sakte drar den oppover litermålet, majones blir til underveis, når du kommer til toppen av innholdet er majonesen ferdig. Juster evt med litt mer salt, pepper eller sitronsaft for riktig smak for deg.
Så enkelt, så godt.
TIPS: 1 fedd hvitløk i og du har en kjempegod Aioli.
Tips 2: Chili pulver, sambal olek eller finhakket chili blir chili majones
Tips 3: Mos en 1/2 – 1 avocado og bland med majones, nydelig til reker og skalldyr
Følg meg gjerne på Instagram – lavkarbomedhanne – for mer bilder og daglig inspirasjon
#majones #aioli #matfrabunnen #hjemmelagetmajones #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #sukkerfri #glutenfri
Rett og slett digg! Og nam…
pensjonistgunna:
Ja og laget på et par minutter.
Her må det jo være genialt å bruke MCT-olje i stedet for annen olje. 🙂
Det har jeg aldri testet i majones, men det vil jeg tro er fullt mulig, kanskje jeg skal teste majones på MCT olje til eggefaste neste uke, takk for tips.
Det er fordelen med å jobbe i en helsekostbutikk, leverandøren av MCT anbefaler den i majones i stedet for å bruke cocosa som jo blir hard. 🙂
Noen fordeler må man jo ha i bransjen en jobber, hi,hi.. Skal absolutt teste det en dag.
Hei, takk for en flott blogg. Skal starte min tredje dag på eggefaste. Denne oppskriften på majones var helt nydelig. Hadde ikke hvitvinseddik, så jeg brukte eplecidereddik, og det fungerte like fint.
Jeg tester ut de ulike oppskriftene dine, og de fungerer veldig bra. Gleder meg til fortsettelsen.
Så hyggelig å høre 😊