Fromasj kake
 3 pk sukkerfri rød gelé – jeg bruker eldorado
 5 dl  krem fløte
 1 kurv jordbær
 1 kurv bringebær
 1 kurv blåbær
 Kok opp 5 dl vann
 Rør ut 2 pk gelé
 Avkjøl til til væske er kald men ikke stiv.
 Rens bær og pisk 3 dl fløte
 Ta av litt bær til pynt.
 Bland gelé, krem og bær.
 Ha oppi en kakeform og sett i kjøleskapet. Kok så opp 3 dl vann og rør ut 1 pk gelé og avkjøl.
 Ha denne oppå fromasj og sett kaldt noen timer eller natten over.
 Pynt med resten av kremen og bærene.
Tips: Kok opp vann i vannkoker om du har, rør så ut gele direkte i halvlitermål.Så bruker du litt mindre kokende vann enn oppskrift er, rører ut gelepulver, har så i resten av vannet, men kaldt, så korter du ned tiden på gele ganske mye.
#fromasjkake#kakekos#høytider#bær#krem#gele#blogger#lavkarbomedhanne
 
 



 
											
Denne ser helt nydelig ut. Forstår jeg det riktig at det er masse hele bær i selve fromasjen? Eller knuser/deler du dem opp før du blander?
Gleder meg til å lage, fromasjkaker har vært høyt elsket siden jeg var ganske lita 🙂
Du har skjønt det rett. Blåbær og bringebær er hele, jordbær deler jeg i 4. Denne er kjempegod og frisk sommerkake og tar seg fantastisk ut på bordet.
Det står 5 dl kremfløyte, men at du skal vispe 3 dl. Skal det vere 2dl til pynt? Takk😇
Ja 2 er til å pynte med
Prøver meg på denne til 17. Mai.😊 Setter du kaken med bunnen på springformen oppå kakefatet, eller har du et smart triks for å få bort springformbunnen?
Bruker kun selve ringen til kakeform.