Dette er en enkel oppskrift på hjemmelagede salte mandler, som er enda bedre og mye billigere enn de salte mandlene du får kjøpt i butikken.Har du først smakt saltbakte mandler, ja da er det gjort. Farlig godt, passer som snacks eller tillbehør på et tapasbord.
SALTBAKTE MANDLER
250 gr mandler
4 dl vann
100 gr salt
Slik gjør du:
Kok opp vann og salt. Når saltet er helt oppløst har du i mandler og trekker gryten bort fra platen og lar dette stå og trekke i 30 minutt.
Etter 30 minutt heller du av vannet, fordeler mandlene utover en bakepapirkledd stekeplate og setter inn i forvarmet ovn, 190 grader vanlig over og undervarme i 10 -14 minutt midt i ovnen.
Etter 10 minutt tar du ut en mandel og deler i 2, er den lysebrun inni er den ferdig, om ikke stek i 2 – 3 minutt til. Mandlene kan virke litt seige med det samme, men blir helt sprø når de er avkjølt.
Avkjøl mandlene helt og oppbevar i et tett glass, helst med hengelås da disse er farlig god.
Oppskriften fant jeg hos et kjøkken i Istanbull
Hei.
Bruker du vanlig bordsalt i denne oppskriften?
-Lisbeth
Noen ganger vanlig, men mest seltin.
Mandlene ble ikke sprø.
Jeg har aldri opplevd at de ikke blir “sprø” kanskje du skulle hatt de inni ovnen noen minutter til?