Seige, gode fløtekarameller er julegodt du garantert blir hekta på. Pynt dem med flaksalt eller annet godt, og pakk dem inn i cellofan så har du en kjempefin spiselig julegave.
FLØTEKARAMELL MED ET HINT AV FLAKSALT ca 50 stk
150 gr fibersirup gold – kjøpes på helsekost og i noen dagligvarer
45 gr meieri smør
1/2 ts vanilje essens – kjøpes på Rema
3 ss splenda – Desverre selges ikke splenda i Norge lenger
Kan erstatte splenda med natreen strø
1,5 dl fløte
Ha meierismør, splenda eller natreen, kremfløte, vaniljeessens og fibersirup i en bolle som tåler mikro og høy varme.
Bland dette sammen og sett inn i mikrobølgeovn ca 10 – 20 minutt, stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis. Jeg har det på full effekt og stopper og rører ca hvert 3 minutt, du ser når karamellen er kremet og fin, noen ganger er den det etter 8 – 9 min, andre ganger må jeg ha opp mot 20 min faktisk, så dette må prøves frem i din mikro. Dess lengre koketid dess hardere karamell
Lager du karamell i gryte, må du beregne minst 30 – 45 min og noen ganger faktisk opp mot en hel time husk å røre underveis.
Jeg foretrekker å bruke mikro, det går raskere enn med gryte.
Bruker du termometer skal massen bli 116 – 120 grader da blir de myke og gode som smørbukk karamell. Vil du ha harde karameller, lar du temperatur bli over 120 grader.
Når karamellen er ferdig, har du den forsiktig over i egnet former eller kler en liten skål med bakepapir, heller karamellmassen over, drysser over litt flaksalt og avkjøler minst 3 timer
Når karamellmassen er helt avjølt, snur du den på hodet og deler opp i passe biter og oppbevare i kjøleskap. Jeg liker selv små biter som er akkurat en munnfull.
Bruker du sånne små konfektformer i silikon klemmer du de bare ut, drysser over litt flaksalt og oppbevarer i kjøleskap i en tett boks.
Tips: mellomleggspapir er fint å bruke til å pakke inn en og en karamell om du vil
Håper det smake
Følg meg gjerne på instagram for mer bidler og inspirasjon
FANTASTISK,Takk…så bra med micro…prøvde noen andre i gryta en gang,ble ikke stive
Håper jeg får til disse…
Lykke til
håper du får de til
Kan man bruke natreen dråper?
Ja, men da må du mengde justere
Jeg lager alltid karameller til jul. Det er en slik koselig og velduftende aktivitet <3
Ja og farlig godt
Hei,
kan man bytte ut natreen strø med sukrin?
Ja det går fint
Hvordan får du 50 stk ut av oppskriften?
Størrelse du deler opp i som avgjør antall her.
Lurer på; microbølgeovner har forskjellig max styrke, hva er max styrke på din micro?
Det aner jeg faktisk ikke
byttet for 1 år siden og gjør likt med den nye som med den gamle. Karamell ser du når er ferdig uansett styrke på mikro vil jeg tro.
Kan man bruke sukrin sirup gold? Har kjøpt feil
Det er vel den som erstatter sukrin gold, så det går fint
Kan man bruke stevia eller tagatesse i stede for splenda ? Hva utav de trur du fungerer best og i samme mengde ?
Det går fint, men husk å mengdejustere om du bytter om på søtning.
Hei. Lurer på om dere har et lite tips om hvordan jeg kan få til karameller. Har prøvd ulike oppskrifter og ulike metoder, men enten skiller det seg eller så blir de ikke harde. Mener selv jeg følger oppskrift til punkt og prikke
De siste jeg prøvde nå var mikrovarianten. De ble veldig gode på smak, men ikke harde. Prøvde 2 ganger. Den siste ble litt hardere, men måtte røre inn litt kald smør og fløte på slutten, siden det skilte seg skikkelig.
Jeg bruker termometer uansett om jeg koker i gryte eller i mikro. Stopper når den er 120 gr da er den som smørbukk karamell. I min mikro er det som regel 9 minutt på 1000 w Et tips er å koke i mikro 3×3 min så stoppe den hver min etter det og røre litt og sjekke konsisten. Håper du lykkes da.
Kan man bruke sukrin sirup gold i steden for fiber sirup gold?
Ja det kan du, er forandring i sortiment etter denne oppskriften ble laget og delt.
De ble supergode, umulig å slutte å spise de….
Invistere i krukke med hengelås…. hi,hi… Bra de falt i smak.