Rundt Valentin brød

RUNDT VALENTIN BRØD

60 gr valnøtter

40 gr mandler

40 gr sukkerroefiber – kjøpes på helsekost

2,5 dl linfrø

0,5 dl chiafrø

2 ts fiberhusk

1 ss splenda

0,5 ts salt

2 ts natron

2 ts rapsolje

300 gr cottage chees

0,25 dl eplecider eddik

5 egg

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader, vanlig over og under varme

Ha så valnøtter, mandler, linfrø og chiafrø i en blender og mos sammen.

Mos så cottage chees med en stavmikser så du ikke får hvite prikker i brødet.

Tillsett di andre ingrediensene og bland alt godt sammen.

Kle den formen du bruker med bakepapir, jeg har brukt en 22 cm rund kakeform her.

Fordel brøddeigen utover, lag en “sjablong” av bakepapir så du legger over brødet og drysser på ønsket frø for å forme hjerte. Fjern bakepapir forsiktig slik at hjerte forblir et hjerte.

Stek brødet på rist, midt i ovnen på 180 grader i 1 time, avkjøl helt før du skjærer i det.

Dette brødet minner litt om Dansk rugbrød og jeg har tatt utgangspunkt i et brød fra fotballfruen og gjort litt om.

Tips: Fukt bakepapir med vann, krøll sammen og “klem” ut vannet, nå er bakepapir mykt og medgjørlig.

#valentinsday #valentinbrød #lavkarbo #matfrabunnenn #hjemmelaget #lavkarbomedhanne #kjærlighetensdag

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg