60 gr valnøtter
40 gr mandler
40 gr sukkerroefiber – kjøpes på helsekost
2,5 dl linfrø
0,5 dl chiafrø
2 ts fiberhusk
1 ss splenda
0,5 ts salt
2 ts natron
2 ts rapsolje
300 gr cottage chees
0,25 dl eplecider eddik
5 egg
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader, vanlig over og under varme
Ha så valnøtter, mandler, linfrø og chiafrø i en blender og mos sammen.
Mos så cottage chees med en stavmikser så du ikke får hvite prikker i brødet.
Tillsett di andre ingrediensene og bland alt godt sammen.
Kle den formen du bruker med bakepapir, jeg har brukt en 22 cm rund kakeform her.
Fordel brøddeigen utover, lag en “sjablong” av bakepapir så du legger over brødet og drysser på ønsket frø for å forme hjerte. Fjern bakepapir forsiktig slik at hjerte forblir et hjerte.
Stek brødet på rist, midt i ovnen på 180 grader i 1 time, avkjøl helt før du skjærer i det.
Dette brødet minner litt om Dansk rugbrød og jeg har tatt utgangspunkt i et brød fra fotballfruen og gjort litt om.
Tips: Fukt bakepapir med vann, krøll sammen og “klem” ut vannet, nå er bakepapir mykt og medgjørlig.
#valentinsday #valentinbrød #lavkarbo #matfrabunnenn #hjemmelaget #lavkarbomedhanne #kjærlighetensdag
Så godt det så ut <3 🙂 God søndag videre 😀
Hei Katrine, ja det var veldig saftig og godt uten å være svampete.
Går det an å erstatte sukkerroefiber med noe annet?
Desverre så vil du ikke oppnå samme konsistens/resultat da. Sukkerroefiber er en del av fyllmasse i brødet og erstatter kruskakli som ikke er lavkarbo.