KOBRA KAKE
Kakebunn:
150 gr malte mandler
6 eggehviter
20 gr splenda
1 ts vaniljepulver
1,5 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
6 eggeplommer
20 gr splenda
4 ss sterk kaffe
1 ts vaniljepulver
50 gr sukkerfri sjokolade
150 gr romtemperert meierismør
Slik gjør du:
Mal mandlene, dette gjør jeg i en blender da det er raskt og enkelt uten søl.
Skill eggeplomme og hvite fra hverandre.
Pisk eggehviten stiv og ha så i litt og litt splenda slik at det blir en blank marengsmasse.
vend inn for hånd, malte mandler, bakepulver og vaniljepulver.
Kle en vanlig stor langpanne med bakepapir og fordel mandelrøren utover.
Stek midt i ovn på 175 grader ca 20-25 minutt på vanlig over og undervarme.
Mens kakebunn steker lager du sjokoladekrem.
Ha eggeplommer, splenda,kaffe og vaniljepulver i en gryte, varm opp på middels varme mens du rører til det tykner. Må ikke koke, så når du ser at den tykner og det begynner å “boble” trekk gryta bort fra platen og rør inn sjokoladen. Når sjokolade er rørt godt inn, har du i litt og litt smør mens du rører mellom hver gang. Avkjøl i kjøleskapet til den er passe konsistens til å ha på kaken.
Sette sammen kake:
Del kaken i 2 på midten slik at du står med 2 like store deler eller i 3 smalere om du ønsker en smal lang og høy kake med flere lag.
Ha sjokoladekrem på bunnen, legg den andre over, ha på sjokoladekrem og ny bunn om du deler i 3, avlutt med sjokoladekrem og sett kaken kaldt litt slik at den får sette seg.
Pisk 3 dl kremfløte stiv med litt søtning og ha på toppen av kaken, pynt med valgfrie bær.
Handleliste:
egg, mandler,smør,kaffe,vaniljepulver,sjokolade,fløte,splenda, bær til pynt
Splenda kan byttes ut med natreen strø eller annen søtning du foretrekker. Husk mengdejustere da.
Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder og inspirasjon