Fastelavens boller

FASTELAVENS BOLLER 12 STK

100 gr revet mozzarella den harde typen, ikke den i lake

100 gr tine kremost naturell

2 dl kremfløte

50 gr meieri smør

15 gr fiberhusk

10 gr xanthan gum

25 gr bakepulver

1/2 ts salt

2 ts kardemomme

120 gr mandelmel fettredusert

30 gr sesammel

250 gr malte mandler type regal mandelmel

50 gr sukrin gold

10 gr splenda

5 egg

100 gr cottage chees

180 grader midt i ovn 17 – 20 minutt

Start med å skru på ovn. Kle stekeplate med bakepapir

Mål så opp alle ingrediensene. Du trenger 1 bakebolle, 1 skål til fiberhusk og xanthan gum, 1 til ost, fløte og smør, 1 skål til mel og søtning.

1. Mos sammen egg og cottage chees i en bakebolle med stavmikser.

2. Ha mozzarella, kremost, fløte og smør i en skål som tåler mikro  og varm dette i ca 2 min til mozzarella osten er smeltet, blir litt sånn “pannekakerøre konsistens” bland godt sammen.

3. Rør osteblanding sammen med egg og cottage chees blanding, dette gjøres med stavmikser.

4. Ha så i fiberhusk og xanthan gum, bakepulver og kardemomme, mos sammen med stavmikser, det tykner fort.

5. Tillsett så søtning og meltypene, kna godt sammen for hånd, anbefaler engangs hansker til dette. Deigen blir ganske fast, det skal den være. La stå og sette seg litt etter at du har blandet godt sammen.

6. Form så 12 stykk boller der hvert emne veier ca 100 – 110 gr ( ja jeg veier hvert emne) har smør på hendene når jeg triller boller for å unngå kliss. Pensle med egg før steking.

7. Stek midt i ovn, 180 grader, 17 – 20 min , avkjøl helt før di nytes. Di kan se litt “rå” ut når du tar di ut, men di setter seg. Steking er alfa omega her på vellykket resultat.

8. Del i 2 ha på krem og litt rørte bær, sett på den andre delen av bollen, dryss over sukrinmelis og nyt.

Nærmere “hveteboller” uten bruk av mel eller gjær kommer du neppe. Di er lavkarbovennlige og et godt alternativ til å nyte en bolle eller to med krem til fastelaven.

Ferdig revet mozzarella inneholder litt potetmel, derfor skriver jeg lavkarbovennlig. Det utgjør utrolig lite på 12 boller, men føler for at jeg må opplyse om det.

#fastelaven #bollermedkrem #lavkarbo #matfrabunnen #hjemmelaget #lavkarbomedhanne

8 kommentarer
        1. Tusen takk for svar. Gleder meg til å teste ut oppskriften. Kan man benytte kasserolle istedetfor mikro (har ikke mikro)? Noen erfaring med det?

    1. Bruker du vanlig revet mozarella? Kan dette gjøres, uten uhell, ved oppvarming i kasserolle? Noen erfaring?

    2. Hva er forskjell på mandelmel og malte mandler? Har kjøpt mandelmel på sunnkost, er det Ok?

      Hvor finner man evt regal? Har ikke sett det…

      1. Det er fettinnhold, oppsugningsevnen og smak. Det blir 2 forskjellige konsistenser på produkt du lager, alt etter hvilken type mel du velger. Regal sitt type malte mandler finnes i de aller fleste matbutikker.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg