FASTELAVENS BOLLER 12 STK
100 gr revet mozzarella den harde typen, ikke den i lake
100 gr tine kremost naturell
2 dl kremfløte
50 gr meieri smør
15 gr fiberhusk
10 gr xanthan gum
25 gr bakepulver
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
120 gr mandelmel fettredusert
30 gr sesammel
250 gr malte mandler type regal mandelmel
50 gr sukrin gold
10 gr splenda
5 egg
100 gr cottage chees
180 grader midt i ovn 17 – 20 minutt
Start med å skru på ovn. Kle stekeplate med bakepapir
Mål så opp alle ingrediensene. Du trenger 1 bakebolle, 1 skål til fiberhusk og xanthan gum, 1 til ost, fløte og smør, 1 skål til mel og søtning.
1. Mos sammen egg og cottage chees i en bakebolle med stavmikser.
2. Ha mozzarella, kremost, fløte og smør i en skål som tåler mikro og varm dette i ca 2 min til mozzarella osten er smeltet, blir litt sånn “pannekakerøre konsistens” bland godt sammen.
3. Rør osteblanding sammen med egg og cottage chees blanding, dette gjøres med stavmikser.
4. Ha så i fiberhusk og xanthan gum, bakepulver og kardemomme, mos sammen med stavmikser, det tykner fort.
5. Tillsett så søtning og meltypene, kna godt sammen for hånd, anbefaler engangs hansker til dette. Deigen blir ganske fast, det skal den være. La stå og sette seg litt etter at du har blandet godt sammen.
6. Form så 12 stykk boller der hvert emne veier ca 100 – 110 gr ( ja jeg veier hvert emne) har smør på hendene når jeg triller boller for å unngå kliss. Pensle med egg før steking.
7. Stek midt i ovn, 180 grader, 17 – 20 min , avkjøl helt før di nytes. Di kan se litt “rå” ut når du tar di ut, men di setter seg. Steking er alfa omega her på vellykket resultat.
8. Del i 2 ha på krem og litt rørte bær, sett på den andre delen av bollen, dryss over sukrinmelis og nyt.
Nærmere “hveteboller” uten bruk av mel eller gjær kommer du neppe. Di er lavkarbovennlige og et godt alternativ til å nyte en bolle eller to med krem til fastelaven.
Ferdig revet mozzarella inneholder litt potetmel, derfor skriver jeg lavkarbovennlig. Det utgjør utrolig lite på 12 boller, men føler for at jeg må opplyse om det.
#fastelaven #bollermedkrem #lavkarbo #matfrabunnen #hjemmelaget #lavkarbomedhanne
Hvilken hard mozarella bruker du ? Er revet mozarella ok?
Jeg bruker ferdig revet mozzarella, selv om den inneholder litt stivelse. Ellers bruker jeg oftest vanlig revet gulost. Det fungere fint.
Tusen takk for svar. Gleder meg til å teste ut oppskriften. Kan man benytte kasserolle istedetfor mikro (har ikke mikro)? Noen erfaring med det?
Ja du kan fint bruke gryte på svak varme, de tar bare litt lenger tid.
Bruker du vanlig revet mozarella? Kan dette gjøres, uten uhell, ved oppvarming i kasserolle? Noen erfaring?
Revet mozarella ja, varmes i vanlig gryte, på svak varme. Jeg bruker kun mikro, men vet flere andre smelter i gryte.
Hva er forskjell på mandelmel og malte mandler? Har kjøpt mandelmel på sunnkost, er det Ok?
Hvor finner man evt regal? Har ikke sett det…
Det er fettinnhold, oppsugningsevnen og smak. Det blir 2 forskjellige konsistenser på produkt du lager, alt etter hvilken type mel du velger. Regal sitt type malte mandler finnes i de aller fleste matbutikker.