FROMASJ KAKE
50 gr sukkerfri sjokolade, grovhakkes
150 gr mandler
150 gr peanøtter
100 gr smelta meieri smør
Finhakket nøtter og sjokoladen blandes med smeltet smør, vend inn sjokoladen til slutt i nøtteblanding.
Sett en kakeform (kun ring) ca str 24 på et fat og fordel blandingen utover, sett kaldt.
FROMASJ
4 egg
4 ss tagatess
5 dl krem fløte
Saft av 2 sitroner (siles)
8 pl gelantin
1/2 dl kokende vann
Gul farge om du ønsker mer enntens gulfarge på fromasj
Legg gelantin i bløt ca 10 min
Pisk eggedosis av egg og tagatess
Pisk krem fløte stiv
Bland så eggedosis og krem.
Rør ut gelantin i vann og rør inn sitronsaft, gul farge og gelantin. Ha dette over Nøttebunn og sett kaldt.
GELE LOKK
1 pk sukkerfri bringebær gelé ( eldorado )
4 dl vann
Kok opp vann og rør ut gelé.
Avkjøl til den begynner å tykne, litt sånn “grøtet” konsistens.
Før det stivner has det over fromasj og sett kaldt minst 3 t, gjerne natten over
Server kaken som den er eller pynt etter eget ønske med krem, blomster, smeltet sjokolade etc
TIPS 1: Når gele skal has over fromasjen, bruk en spiseskje og hell gele blanding via skje’n, så blir ikke “strålen” på gele så kraftig og du unngår at gele synker ned i fromasjen.
TIPS 2: Kun sitronfromasj er også nydelig som dessert
#helgekos #kaketilhelgen #fromasjkake #fredag #lørdag #søndag #lavkarbo #sukkerfri #glutenfri #lavkarbomedhanne #blogger
Denne ser helt fantastisk ut, gleder meg til å lage!

Oppdaget bloggen din nå via Facebook, helt klart ny favoritt å følge!
Jeg er diabetiker og lever på lavkarbo, elsker å lage kaker og sjokolade-digg som trygt kan nytes
Har ikke sjekket hva du har av brød og liknende ennå, jeg har alltid elsket å bake og har slitt med å finne virkelig gode oppskrifter på lavkarbo-brød, rundstykker oa.
Mye godt i UK og USA, men syns generelt vi henger etter i Norge.
Det jeg har sett av ditt så langt gjør derimot skam på denne antakelsen!
Nå blir det å sjekke ut hva du har av alle mulige oppskrifter, kos helg
Ååååå tusen takk for hyggelige ord. Håper du finner mye ny inspirasjon. Kan med en gang anbefale deg pannekaker og favorittbrød mitt.
Hei, kan man bruke annet sukkerfri søtning enn tagetess. F. Eks sukrin, og sukrin +
Om du ønsker bytte om på søtningsmiddel, må du huske på å mengdejustere.