Verdens beste fromasj kake


FROMASJ KAKE

  50 gr sukkerfri sjokolade, grovhakkes
150 gr mandler
150 gr peanøtter
100 gr smelta meieri smør
Finhakket nøtter og sjokoladen blandes med smeltet smør, vend inn sjokoladen til slutt i nøtteblanding.

Sett en kakeform (kun ring) ca str 24 på et fat og fordel blandingen utover, sett kaldt.

FROMASJ
4 egg
4 ss tagatess
5 dl krem fløte
Saft av 2 sitroner (siles)
8 pl gelantin
1/2 dl kokende vann
Gul farge om du ønsker mer enntens gulfarge på fromasj

Legg gelantin i bløt ca 10 min
Pisk eggedosis av egg og tagatess
Pisk krem fløte stiv
Bland så eggedosis og krem.
Rør ut gelantin i vann og rør inn sitronsaft, gul farge og gelantin. Ha dette over Nøttebunn  og sett kaldt.

GELE LOKK
1 pk sukkerfri bringebær gelé ( eldorado )
4 dl vann

Kok opp vann og rør ut gelé.
Avkjøl til den begynner å tykne, litt sånn “grøtet” konsistens.
Før det stivner has det over fromasj og sett kaldt minst 3 t, gjerne natten over

Server kaken som den er eller pynt etter eget ønske med krem, blomster, smeltet sjokolade etc

TIPS 1: Når gele skal has over fromasjen, bruk en spiseskje og hell gele blanding via skje’n, så blir ikke “strålen” på gele så kraftig og du unngår at gele synker ned i fromasjen.

TIPS 2: Kun sitronfromasj er også nydelig som dessert

#helgekos #kaketilhelgen #fromasjkake #fredag #lørdag #søndag #lavkarbo #sukkerfri #glutenfri #lavkarbomedhanne #blogger

2 kommentarer
    1. Denne ser helt fantastisk ut, gleder meg til å lage!
      Oppdaget bloggen din nå via Facebook, helt klart ny favoritt å følge!
      Jeg er diabetiker og lever på lavkarbo, elsker å lage kaker og sjokolade-digg som trygt kan nytes❣️
      Har ikke sjekket hva du har av brød og liknende ennå, jeg har alltid elsket å bake og har slitt med å finne virkelig gode oppskrifter på lavkarbo-brød, rundstykker oa.
      Mye godt i UK og USA, men syns generelt vi henger etter i Norge.
      Det jeg har sett av ditt så langt gjør derimot skam på denne antakelsen!
      Nå blir det å sjekke ut hva du har av alle mulige oppskrifter, kos helg❣️

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg