Rustikke rundstykker med squash

RUSTIKKE RUNDSTYKKER MED SQUASH (8 store)

2 ss chiafrø

2 ss linfrø

10 ss vann

4 egg (mine veide 59 gr pr stk)

1 squash normal str

130 gr malte mandler eller regal malte mandler

30 gr kokosmel (ikke fettredusert) kjøper det på invandrer btk

2 ss fiberhusk

1 ts xanthan gum (kan erstattes med 1 ss fiberusk)

50 gr sesamfrø

1 ts salt

3 ts bakepulver

Stekes på 200 grader midt i ovnen 30 – 35 min til di har fått fin gyllen farge, avkjøles på rist

Start med å sette på ovnen.

Ha linfrø og chiafrø i en skål sammen med vann og la dette stå og svelle til det blir grøtet, dette tar ca 10 min. Mål opp di andre ingrediensene imens og riv squashen, klem ut så mye væske du klarer for hånd. Utrolig hvor mye væske en squash inneholder.

Visp eggene sammen, rør inn frøblandingen og squashen i eggeblandingen, vend så inn det tørre. La deigen stå og svelle i ca 10 minutt. Form 8 stk rundstykker med hendene, det hjelper å fukte hendene med litt vann, sett på bakepapirkledd bakeplate og stek gyllne.

Du kan drysse litt ekstra frø over som pynt før steking om du ønsker. Jeg synes alltid at det tar seg litt pent ut med frø på toppen av brød og rundstykker.

TIPS: Rundstykkene kan også lages uten squash om du ønsker det.

#squash #rustikk #rundstykke #matfrabunnenn #blogger #blogg #glutenfri #melkefri #lavkarbomedhanne

2 kommentarer
    1. Disse var fantastiske. Så gode og saftige. Tusen takk for oppskrift. Beste lavkarbo-«brød»maten jeg har smakt. Anbefales virkelig!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg