RUSTIKKE RUNDSTYKKER MED SQUASH (8 store)
2 ss chiafrø
2 ss linfrø
10 ss vann
4 egg (mine veide 59 gr pr stk)
1 squash normal str
130 gr malte mandler eller regal malte mandler
30 gr kokosmel (ikke fettredusert) kjøper det på invandrer btk
2 ss fiberhusk
1 ts xanthan gum (kan erstattes med 1 ss fiberusk)
50 gr sesamfrø
1 ts salt
3 ts bakepulver
Stekes på 200 grader midt i ovnen 30 – 35 min til di har fått fin gyllen farge, avkjøles på rist
Start med å sette på ovnen.
Ha linfrø og chiafrø i en skål sammen med vann og la dette stå og svelle til det blir grøtet, dette tar ca 10 min. Mål opp di andre ingrediensene imens og riv squashen, klem ut så mye væske du klarer for hånd. Utrolig hvor mye væske en squash inneholder.
Visp eggene sammen, rør inn frøblandingen og squashen i eggeblandingen, vend så inn det tørre. La deigen stå og svelle i ca 10 minutt. Form 8 stk rundstykker med hendene, det hjelper å fukte hendene med litt vann, sett på bakepapirkledd bakeplate og stek gyllne.
Du kan drysse litt ekstra frø over som pynt før steking om du ønsker. Jeg synes alltid at det tar seg litt pent ut med frø på toppen av brød og rundstykker.
TIPS: Rundstykkene kan også lages uten squash om du ønsker det.
#squash #rustikk #rundstykke #matfrabunnenn #blogger #blogg #glutenfri #melkefri #lavkarbomedhanne
Disse var fantastiske. Så gode og saftige. Tusen takk for oppskrift. Beste lavkarbo-«brød»maten jeg har smakt. Anbefales virkelig!
Tusen takk for fin tilbakemelding