OSTESTENGER
220 gr revet hvitost eller revet mozzarella
1 beger ( 125 gr ) tine kremost naturell
50 gr malte mandler – regal malt mandel mel ( ikke fettredusert )
30 gr sesammel
1 ts bakepulver
1 ts xanthan gum
1 egg
Ha revet ost og kremost i en skål som tåler varmer og mikrobølgeovn, smelt dette godt sammen på full effekt. Dette tar 3-4 minutt ,rør litt et par ganger under prosessen, det skal bli “flytende” som en tykk milkshake.
Mål opp resten av ingrediensene, rør så inn i den smelta osten, kna godt sammen med hånden.
Del i 12 emner og trill pølser som du igjen trykker flate. Det er greit å fukte hendene med litt vann mens du jobber med deigen, eller bruke hansker. Jeg lager en og en “stang”
Etter at du har trillet pølse, trykket flat, drysser du over litt revet ost, oregano og litt maldonsalt, tvinner deigen og legger den over på bakepapir.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 12-15 minutter, over og undervarme.
Avkjøl
Kan fryses om det blir noe igjen, disse er farlig gode.
#ostestenger #tapas #blogger #lavkarbo #glutenfri #matfrabunnen #lavkarbomedhanne
Har for tiden ikke micro. Alternativ?
Nikkene: Heisann, går fint over vannbad også, det tar bare litt lengre tid
Hei. Kan man erstatte xantan gum med noe annet? Ser gode ut,må testes
Xanthan gum er bindemiddel uten smak og gjør deigen smidig.