Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til grilling eller ved siden av en god salat eller suppe. Det er fult mulig å lage et godt focaccia brød på lavkarbo kosthold også.
FOCACCIA liten langpanne
220 gr revet hvitost eller revet mozzarella
1 beger ( 125 gr ) tine kremost naturell
50 gr malte mandler – regal malt mandel mel ( ikke fettredusert )
30 gr sesammel
1 ss pofiber
1 ts bakepulver
1 strøken ts xanthan gum (får du ikke tak i, så bak uten, vet at det ofte kan være utsolgt)
1 egg
Slik gjør du:
Ha revet ost og kremost i en skål som tåler varmer og mikrobølgeovn, smelt dette godt sammen på full effekt. Dette tar 3-5 minutt , det skal bli “flytende” som en tykk milkshake.
Mål opp resten av ingrediensene, rør så inn i den smelta osten, kna gjerne godt med hånden.
Fordel deigen utover bakepapirkledd liten langpanne (24×33), pensle med litt olje over deigen, dryss på maldonsalt og litt urter, stek gyllen midt i ovnen.
Stekes midt i ovnen 200 gr i ca 20 minutter på vanlig over og undervarme.
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og inspirasjon
Oi! Foccaciabrød som er lavkarbo? Den må jeg prøve. Er veldig glad i det brødet, så er denne like god som vanlig, så blir jeg glad
Takk for at du delte!
Aina:
Hei Aina, du vil jo aldri oppnå den fluffy hvetemel og gjær opplevelsen på lavkarbo, men dette er det beste lavkarbo versjonen av focaccia jeg har testet. Å klarte nesten ikke stoppe å spise, brødet “ropte” på meg. Så puttet det i fryseren til en annen dag. Anbefaler det virkelig.
Gleder meg til å prøve Hanne! Ser at her har du pofiber…burde jeg prøve det i bagels også siden jeg ikke har xanthan gum?
Anette Færestrand Andersen:
Heisann, i bagels kutta jeg ut pofiber, ble litt “smør på flesk” fungere bra uten bagels iallefall.
Hei! Min ble helt flat og små deiete inni? Hva har jeg gjort galt?
Kanskje du har hatt for stor form
Hm. Brukte en mindre form enn i oppskrift
Da vet jeg ikke hva som kan ha gått galt desverre.
Da vet jeg ikke hva som kan ha gått galt desverre.
Er det noen måte man kan lage den uten mikroovnene? Har ikke mikro i bobilen dessverre

Du kan fint smelte forsiktig i gryte og, det tar bare litt lenger tid. Rør innimellom så det ikke setter seg. Vannbad er mest skånsomt.
Flott konsistens. Brukte kun mandelmel. MEN for utpreget smak av ost, etter min smak. Passer derfor ikke til all type mat. Kan tenke meg at den er perfekt til suppe, gryte o.l, men ikke passende til mat hvor man ønsker en mere nøytral brødsmak.
Hyggelig å at du likte konsistens. Ikke tenkt over at det smaker ost
har alltid urter og flaksalt på og spiser til suppe, salat etc…
Takk Hanne. Elsket den!! Kunne vi har byttet ut kremost med cottage cheese??
Kanskje
men ville most cottage cheese da, men vet ikke hvordan konsistens blir