Troika kake

TROIKA KAKE

Bunn:

100 gr malte mandler

50 gr smelta meierismør

3-5 dråper flytende natreen

1 ss fibersirup gold

Mal mandler, smelt smør i ei gryte. Bland smør, mandler og søtning godt sammen.

Sett en kakeform, kun ringen ca 20 – 22 cm størrelse  på et fat og fordel mandelbunn utover, sett kaldt.

Sjokoladetrekk:

1 plate sukkerfri sjokolade, jeg bruker sofree den er 80 gram

25 gr meierismør

Smelt smør og sjokolade på svak varme og fordel den utover mandelbunn. Sett kaken kaldt igjen.

 

Gele:

2 dl vann

2 dl fun saft med bringebærsmak

1 pose gelantinpulver

Kok opp 2 dl vann og rør ut gelantin, ha i saft og sett til avkjøling. Rør litt underveis. Før gele stivner har du den over kaken,  den blir litt sånn “grøtet”  da er den klar til å tas oppå sjokoladetrekk og sett den kaldt igjen.

Se tips lenger nede

 

Sjokolade trøffel:

1 pl sukkerfri sjokolade, jeg bruker sofree den er 80 gram

80 gram fløte

20 gr meierismør

1 eggeplomme

1 ss sukrin melis

Varm opp fløten og smelt sjokoladen og meierismør i den. Når sjokolade og smør er smeltet, trekk bort gryta fra platen og rør inn eggeplomme og sukrin melis. Jeg bruker en visp til dette.  Avkjøl litt slik at gele ikke smelter når du har sjokoladetrøffel over gele laget. Sett kaldt igjen.

 

Marsipan:

1 pk sukrin marsipan eller 200 gr hjemmelaget

Når sjokoladetrøffel er stivnet ( tar ca 15 min i kjøleskap ) kjevler du marsipan ut til en rund leiv mellom 2 ark bakepapir. Legg marsipanlokk over sjokoladetrøffel og sett kaldt igjen.

La  kaken stå og sette seg et par timer eller natten over i kjøleskap.

 

Sjokoladelokk:

1 pl sukkerfri sjokolade, jeg brukte sofree den er 80 gr

20 gr meierismør

1-2 ss sterk kaffe

 

Smelt sjokoladen sammen med smør og kaffe. Avkjøl slik at du kan smøre den på kaken uten at den renner av.

Ta en kniv og skjær langs kakeformen slik at du får av kakering. Fordel sjokoladekrem/lokk over kaken og på sidene. Pynt med friske bringebær. Jeg har pyntet med litt tagatess som jeg har laget knekk av for litt “glam” effekt til nyttår, men dette er  ikke nødvendig.

 

TIPS: Om du ikke vil lage gele fra bunnen, kan du bruke 2 pk eldorado sukkerfri gele og røre ut i 5 dl kokende vann.

TIPS: kaken kan også lages i liten langpanne, kle da med bakepapir og del opp i passe stykker ved servering.

 

#troika #nyttårskake #2019 #feire #blogger #sukkerfri #matfrabunnen #hjemmelaget #kakemoms

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg