Fløtegratinert blomkål sammen med kylling og lune rosenkål, toppet med deilig kremet peanøttsaus.
FLØTEGRATINERT BLOMKÅL
1 stk middels blomkål hode
1/2 kinesisk hvitløk eller 1 fedd i skiver
ca 2 dl krem fløte
1 dl revet ost, eller om du liker mye ost, ha på mer
ca 1/2 ts salt
ca 1/4 -1/2 ts pepper
Slik gjør du:
Rens blomkålen og skjær i skiver. Ha den oppi en gryte , sammen med hvitløk, dryss over salt og pepper, fyll på med fløte til du akkurat ser den kommer “igjennom” blomkålen, la dette koke 10 – 15 minutt. Fordel blomkål og fløte i en ildfast form, dryss over revet ost og stek ca 20 minutt på rist 220 grader midt i ovn, over og undervarme, du ser når osten er gyllen og fin, da er den ferdig.
ENKEL KREMET PEANØTTSAUS
fløte
sambal olek
salt
pepper
Etter at du har stekt kyllingfilet i meierismør, legger du den over i ildfast form sammen med rosenkål delt i to, har litt meieri smør over rosenkål og setter alt inn i ovnen sammen med blomkålen di siste 10 minuttene av stektiden. Kok ut pannen i smøret du stekte kyllingfilet i med ca 1 dl kremfløte, har i 1/4 ts sambal olek (chili paste) og 1 ss finhakket peanøtter eller 1 ss peanøttsmør, smak til med salt og pepper.
Trekk bort panna fra plata til blomkål og kylling er ferdig, så vamer du opp saus igjen rett før den skal serveres.
Da håper jeg det smaker
Velbekomme
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Hei.
Bruker du salte peanøtter i kyllingretten?
Takk for mye herlig inspo!
Ida Lunde:
Hei Ida, ja helt vanlige salte peanøtter kjøpt på Europris eller Rusta, den svarte posen.