Fløtegratinert blomkål med kylling

Fløtegratinert blomkål sammen med kylling og lune rosenkål, toppet med deilig kremet peanøttsaus.

FLØTEGRATINERT BLOMKÅL

 1  stk middels blomkål hode

1/2 kinesisk hvitløk eller 1 fedd i skiver

ca 2 dl krem fløte

1 dl revet ost, eller om du liker mye ost,  ha på mer

ca 1/2 ts salt

ca 1/4 -1/2 ts pepper

 

Slik gjør du:

Rens blomkålen og skjær i skiver. Ha den oppi en gryte , sammen med hvitløk, dryss over salt og pepper, fyll på med fløte til du akkurat ser den kommer “igjennom” blomkålen, la dette koke 10 – 15 minutt. Fordel blomkål og fløte i en ildfast form, dryss over revet ost og stek ca 20 minutt på rist 220 grader midt i ovn, over og undervarme, du ser når osten er gyllen og fin, da er den ferdig.

 

ENKEL KREMET PEANØTTSAUS

fløte

sambal olek

salt

pepper

Etter at du har stekt kyllingfilet i meierismør, legger du den over i ildfast form sammen med rosenkål delt i to, har litt meieri smør over rosenkål og setter alt inn i ovnen sammen med blomkålen di siste 10 minuttene av stektiden. Kok  ut pannen i smøret du stekte kyllingfilet i med ca 1 dl kremfløte, har i 1/4 ts sambal olek (chili paste) og 1 ss finhakket peanøtter eller 1 ss peanøttsmør, smak til med salt og pepper.

Trekk bort panna fra plata til blomkål og kylling er ferdig, så vamer du opp saus  igjen rett før den skal serveres.

 

Da håper jeg det smaker

Velbekomme

Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg