KRANSEKAKE STENGER
100 gr malte mandler, med skall
200 gr mandelmel , type regal
100 gr sukrin gold
1 toppet ts tagatess
1 strøken ts tragant ( den hemmelige ingrediensen – kjøpes på apotek)
3 eggehviter
Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett 1 og 1 eggehvite og kna deigen godt sammen. Jobb litt med den, rull den til en pølse, pakk inn i bakepair og legg i kjøleskap natten over i en plast pose.
Trill fingertykke pølser, steke på 200 grader, midt i ovnen ca 12 minutt +/- , skal være litt gyllne uti endene når du tar di ut. Denne oppskriften gir ca 25 stykk. Avkjøl på rist. Jeg fryser di etter at di er ferdig stekt, tar på sjokolade mens di er frossne og putter tilbakei fryseren igjen til jeg skal spise di.
6 kommentarer
Heia tenkte jeg skulle prøve å lage kransekake stenger, men lurte på en ting, må jeg bruke både sukrin og tagatess?
Sånn jeg forstår er disse begge sukker……
Marianne: Hei, du vet best hva som gir blodsukker stigning på deg selv. Både tagatess og sukrin er godtkjent søtning på lavkarbo. Hva en velger å bruke er en smakssak.
hvor kjøper du tragant
Heisann, det kjøper jeg på apoteket.
Går det ann å bruke fiberhusk i stedet for tragant?
Nei ikke i dette tilfellet 🙈