BRØD MED GOJIBÆR
5 egg
1 beger seter rømme ( 3 dl )
3 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
1 ts xanthan gum – kjøpes på helsekost
1 ts salt
1/2 ts natreen
3 ss pofiber
30 gr sukkerroefiber – kjøpes på helsekost
40 gr sesamfrø
20 gr linfrø
4o gr solsikkekjerner
40 gr gresskarkjerner
1 ss chiafrø
1 neve valnøtter
ca 30 gr gojibær – kjøpes på helsekost, karbohydrat innhold variere veldig fra merkene.
2 ts eplecider eddik
1 dl varmt vann
Rør egg og rømme godt sammen, jeg bruker en visp til dette eller stavmikser.
Vei opp det tørre og rør inn i eggeblanding, bland dette sammen med varmt vann og eplecider eddik, som helles i en tynn stråle oppi deigen mens du blander godt med en håndmikser eller vanlig mikser.
La deigen stå og svelle ca 5 minutt
Kle en brødform ( 1,3 l ) med bakepapir.
Ha brøddeig oppi formen og sett inn i forvarmet ovn, 150 grader, på rist, nederst i ovnen ( over og undervarm ) i 1 t og 15 min, ta brødet ut av formen og stek i 15 – 20 minutter til uten form. Avkjøl helt før du skjærer i det. Oppbevares i kjøleskap, holder seg i 1 uke om det ikke blir spist opp før.
#brød #glutenfritt #lavkarbo #lavkarbomedhanne #blogg #blogger #frokostmat #matfrabunnenn #hjemmelaget #helgefrokost
Hei
Har lyst til å bake dette dette brødet nå til jul men finner ikke xantamgum og sukkerroefiber i helsekost i nærheten. Kan jeg erstatte dette med noe annet tror du?
Inger:
Hei Inger, xanthan gum kan du sikkert droppe siden brødet også inneholder fiberhusk og få samme resultat. Sukkerroefiber er jo en erstatter for kruskakli. Så dropper du den bør den erstattes med mer frø av noe slag. Da vet jeg ikke hvordan sluttreslutat blir. Det kan bli like bra, men husk mengdejuster.