BRUNE PINNER ca 35 stk
100 gr meieri smør – romtemperert
50 gr tagatess
60 gr fettredusert mandelmel
20 gr kokosmel
2 ts kanel
1 ts natron
2 ss fibersirup gold ( 20 gr )
1/2 – 1 ts vanilje essens
1 eggeplomme
Eggehvite, sukrin og hakket mandler til å drysse over pinnene.
Forvarm ovnen til 160 grader, vanlig over og under varme mens du lager deigen
Pisk smør og tagatess godt sammen, ha i eggeplomme og pisk litt til. Rør så inn resten av ingrediensene og la deigen stå et par minutter å sette seg.
Del i fire like store deler, ca 70 gr hver og trill 4 pølser av deigen ca 25 cm lange, dette blir 2 pr brett.
Ha bakepapir over og under og kjevle di flatt ut, ca 0,5 cm tykke gjerne tynnere, men ikke “blondetynt”
Pensle med eggehvite, dryss over sukrin eller den søtning du ønsker og litt hakket mandler. Stek på 160 grader midt i ovnen ca 10 minutter.
Avkjøl noe, men før di er helt avkjølte deler du “pinnene” opp på skrå.
Legg over på rist og sett hele risten med alle pinnene inn i ovnen på 100 grader i ca 10 – 15 minutt , da blir di garantert helt sprø.
Dette er min versjon av lavkarbo brune pinner, det finnes utallige oppskrifter på diverse forum. Jeg har satt sammen litt fra flere og funnet det jeg mener fungere for meg. Håper de smaker.
#brunepinner #julekaker #lavkarbo #lavkarbomedhanne #glutenfri #sukkerfri #blogg #blogger #matfrabunnen #hjemmelaget #førjulstid
Aha, disse må testes. 🙂
Anne:
Ja disse er skikkelig gode og minner om jul.
Er det kokosfiber = fedtreduceret kokosmel du bruger ?
Louise Petersen:
Hei Louise, jeg bruker kokos powder fra internasjonale btk eller kokos mel fra funksjonell mat uten at jeg merker forskjell på resultatet når jeg baker.
Hei;) må det brukes fettredusert mandelmel? Og takk for alle gode oppskrifter;)
Ja i disse bør du det. Det har med konsistens å gjøre.
Disse ble skikkelig gode. Takk for oppskrift:)
Så hyggelig at du likte de 🎄
Disse var supergode 👍👍👍 Beste lavkarbo-julekake jeg har smakt! Tusen takk for oppskrift 😍
Så hyggelig 😊 Ja farlig gode.
Disse ble veldig gode😊 men neste gang vil jeg lage de littegrann tynnere slik at de blir mer sprø og prøve med litt mindre natron, en strøken teskje istedefor toppet. Ble litt sterk natronsmak synes jeg
Så hyggelig, ja det er bare til å tilpasse litt etter egen gane. Ha en nyelig jul.
Kan man bruke vare kokosmel? Har en nøtteallergiker å ta hensyn til… kan man også bytte ut tagatesse med sukrin?
Heisann, stirt sett kan mandelmel byttes med kokosmel, men da må det mengdejusteres.Om resultat blir det samme med kun kokosmel kan jeg ikke garantere, da jeg ikke har testet desverre. Søtning er en smaksak akkurat på disse kakene så kan byttes, men må mengdejusteres.