Har du rester etter pinnekjøtt, ja da er denne suppen veldig god og perfekt å lage. Den smaker fantastisk og varmer en kald vinterkropp med sin kraftfulle smak. En fin måte å få brukt opp rester eller lag en stor gryte og inviter gode venne. Det blir garanter en suksess.
PINNEKJØTTSUPPE
6 dl vann
250 gr sellerirot i terninger
150 gr persillerot i terninger
70 gr gulrot i terninger
100 gr gul løk i terninger
30 gr purreløk
Slik gjør du:
Kutt alle grønsaker i terninger og hell over vann og pinnekjøttkraft, kok opp. Jeg velger å ha i 1 stk gulrot for fin farge, vi spiser faktisk litt med øyene også, i hele suppa er det 70 gr og det blir ikke mange karbohydrater pr person.
Mens grønnsker koker, renser du kjøttet fritt for ben og strimler det fint opp, har dette oppi sammen med grønnsaker, koker videre. Mot slutten av koketiden (dette tar ca 15 min om bitene er små) smak til med salt og pepper. Kan være at du ikke trenger salt da pinnekjøtt og kraft i seg selv er ganske salt.
Kjempegod og smakfull suppe på under 30 min og en fin måte å bruke opp rester på.
Utgangspuktet til denne suppa fikk jeg etter inspirasjon fra bloggen SpisogSpar sin betasuppe.
Følg meg gjerne på instagram for flere bilder og daglig inspirasjon
Hos oss bruker vi pinnekjøttrestene i ertesuppa. Knallgodt.
Anne:
Hei Anne, ja det er også veldig godt, men ertesuppe lager jeg ikke selv lenger, siden jeg lever lavkarbo. Men veldig godt.