Fiberrikt brød

 

 

FIBERRIKT LAVKARBO BRØD

4 – 5 egg ( store eggbruker du 4 er di små tar du 5 )

1 beger creme fraiche

1/4  – 1/2 ts flytende natreen

3 ts bakepulver

2 ts fiberhusk

2 ts xanthan gum – helsekost og noen apotek

1/2 – 1 ts salt

3 ss pofiber

40 gr sukkerroefiber –  helsekost

40 gr sesamfrø

40 gr valnøtter – grovmales

40 gr solsikkekjerner

40 gr gresskakjerner

1 ss chiafrø

Sett ovnen på 160 grader før du begynner, over og undervarme.

Vei opp og gjøre klar di tørre ingrediensene i en skål.

I en annen bakebolle rører du sammen egg og creme fraiche med en visp eller stavmikser slik at dette er godt blandet.

Bland så inn det tørre, la stå og svelle i 5-10 minutt.

Kle en brødform med bakepapir, jeg bruker en på 1,3 liter som jeg har kjøpt på Europris for ca 30,- kr da får jeg høyere brød og større skiver enn ved bruk av 1,5 liters form som er mest vanlig brødform størrelse.

Etter 5 – 10 minutt tar du deigen over i brødform og steker på rist nederst i ovnen  60 minutt,  ta brødet ut av formen og steker videre på rist i 30 min til.  Avkjøl helt før du skjærer i det.

Oppbevares i kjøleskap eller skjær opp i skiver og frys ned.

#matfrabunnen #blogg #blogger #lavkarbo #lavkarbomedhanne #glutenfri #sukkerfri #hjemmebakt #nybakt #brød #mandag #fiberrikt

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg