FIBERRIKT LAVKARBO BRØD
4 – 5 egg ( store eggbruker du 4 er di små tar du 5 )
1 beger creme fraiche
1/4 – 1/2 ts flytende natreen
3 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
2 ts xanthan gum – helsekost og noen apotek
1/2 – 1 ts salt
3 ss pofiber
40 gr sukkerroefiber – helsekost
40 gr sesamfrø
40 gr valnøtter – grovmales
40 gr solsikkekjerner
40 gr gresskakjerner
1 ss chiafrø
Sett ovnen på 160 grader før du begynner, over og undervarme.
Vei opp og gjøre klar di tørre ingrediensene i en skål.
I en annen bakebolle rører du sammen egg og creme fraiche med en visp eller stavmikser slik at dette er godt blandet.
Bland så inn det tørre, la stå og svelle i 5-10 minutt.
Kle en brødform med bakepapir, jeg bruker en på 1,3 liter som jeg har kjøpt på Europris for ca 30,- kr da får jeg høyere brød og større skiver enn ved bruk av 1,5 liters form som er mest vanlig brødform størrelse.
Etter 5 – 10 minutt tar du deigen over i brødform og steker på rist nederst i ovnen 60 minutt, ta brødet ut av formen og steker videre på rist i 30 min til. Avkjøl helt før du skjærer i det.
Oppbevares i kjøleskap eller skjær opp i skiver og frys ned.
#matfrabunnen #blogg #blogger #lavkarbo #lavkarbomedhanne #glutenfri #sukkerfri #hjemmebakt #nybakt #brød #mandag #fiberrikt
Dette var et nydelig brød!!
Så hyggelig å høre 😋