Fiberrikt brød

 

 

FIBERRIKT LAVKARBO BRØD

4 – 5 egg ( store eggbruker du 4 er di små tar du 5 )

1 beger creme fraiche

1/4  – 1/2 ts flytende natreen

3 ts bakepulver

2 ts fiberhusk

2 ts xanthan gum – helsekost og noen apotek

1/2 – 1 ts salt

3 ss pofiber

40 gr sukkerroefiber –  helsekost

40 gr sesamfrø

40 gr valnøtter – grovmales

40 gr solsikkekjerner

40 gr gresskakjerner

1 ss chiafrø

Sett ovnen på 160 grader før du begynner, over og undervarme.

Vei opp og gjøre klar di tørre ingrediensene i en skål.

I en annen bakebolle rører du sammen egg og creme fraiche med en visp eller stavmikser slik at dette er godt blandet.

Bland så inn det tørre, la stå og svelle i 5-10 minutt.

Kle en brødform med bakepapir, jeg bruker en på 1,3 liter som jeg har kjøpt på Europris for ca 30,- kr da får jeg høyere brød og større skiver enn ved bruk av 1,5 liters form som er mest vanlig brødform størrelse.

Etter 5 – 10 minutt tar du deigen over i brødform og steker på rist nederst i ovnen  60 minutt,  ta brødet ut av formen og steker videre på rist i 30 min til.  Avkjøl helt før du skjærer i det.

Oppbevares i kjøleskap eller skjær opp i skiver og frys ned.

#matfrabunnen #blogg #blogger #lavkarbo #lavkarbomedhanne #glutenfri #sukkerfri #hjemmebakt #nybakt #brød #mandag #fiberrikt

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg